ARTIKEL

Dali, Burmester, Chord, NAD, T+A, TAD en Magico

Dali heeft zijn Ikon serie een upgrade gegeven naar een Mk 2 level. De veranderingen zitten intern, de woofer met natuurlijk een aangepast filter. Dat geeft de Ikon een iets warmere klank en een nog betere integratie met de Dali tweeter module. De Ikon 2 Mk 2 kost vanaf nu 429 Euro per stuk.Wie breed heeft laat breed hangen. Wat te denken van een Porsche Panamera met een Burmester geluidsysteem aan boord. Surround in de schitterende auto. Daar er telkens slecht één persoon in de Porsche mocht plaatsnemen kregen we het niet te horen of te zien. Het blijft vooralsnog een raadsel of Burmester de bekende chromen platen heeft gebruikt en een bling-bling vervoermiddel creëert. Burmester gaf wel een demo die klonk als een klok met hun grote set. Wie chroom te erg vindt kan Burmester in mat aluminium of zelfs in zwart bestellen. Chroom is wel het meeste fraaie als u kiest voor dit oude en degelijke Duitse product.Chord, net overgestapt naar een nieuwe distributeur. Chord heeft in een andere prijsklasse dan Musical Fidelity een reeks aan kleine, innovatieve apparaatjes uitgebracht met de naam “Chordette”. De Gem d/a converter met Bluetooth en USBde Dual phono versterker, de Prime voorversterkerde Tucan hoofdtelefoon versterker, de Mogul mini-pc die als mediacenter kan dienen en zelfs een mini eindversterker.Het rekje moet nog komen. Alle apparaatjes nauwkeurig op elkaar afgestemd. Zowel los als in een systeem opzet bruikbaar. Om een prijsindicatie te geven, de Gem dac kost 490 Euro in de winkel. Ik vergaapte me ook nog even aan de 16.000 Euro kostende Red Reference CD Player.Wat een mooi ding, vooral in de zwarte uitvoering.
 
NAD zette een surround opstelling neer. Als ik NAD was geweest zou de M2 staan te draaien. Een beest van een versterker waar meerdere recensenten (waaronder ik) lyrisch over zijn. Van voor tot achter gebaseerd op digitale techniek. Het is goedbeschouwd een d/a-a/d converter met een uitgangsvermogen van 2 x 250 Watt. Een versterker die NAD in één keer een definitieve plaats geeft in de high end markt.Ik geeft toe, NAD in surround was fraai, zeker met een Blu-Ray van Shakira die gaat buikdansen. We bleven er even voor zitten.
 
Wie een kilowatt aan 4 Ohm denkt nodig te hebben mag naar T+A. Hun laatste model eindversterker combineert buizen met halfgeleiders.De M10 past bij de P10 voorversterker, D10-2 sacd speler en de phonotrap. Door een open model neer te zetten konden we zien hoe druk het in een M10 is en dat de ruimte goed wordt benut. Prijs is 10 mille. Draait u over T+A af en toe een plaatje, dan hebben ze betaalbare platenspelers van rond 2000 Euro. Superstrak qua uiterlijk.


 
Twee merken die wel duur zijn maar niet uit de verf kwamen zijn TAD en Magico.TAD heeft maar één kans, Magico komen we verderop tegen gecombineerd met Soulution en daar is het schitterend. Of Magico is mijn smaak niet, wat zomaar kan, of de ruimte is te klein. Bovendien irriteert de duisternis mij in de Magico ruimte. Een zwarte luidspreker fotograferen valt al niet mee, zeker niet in het donker. Zoals collega Max opmerkte, soms ben ik een grumpy old man. Maar let straks op wat ik dan over Magico ga zeggen. Het komt helemaal goed.

EDITORS' CHOICE