ARTIKEL

Marantz. PMC, Brodmann en Audiovector

Marantz kent een grote verscheidenheid aan producten, van de IS301 Wifi iPod dock...via de CR502 Box cd receivertot aan 7-serie met zijn zacht gouden glans.Eigenlijk kan iedereen wel iets van zijn gading vinden bij het merk. Mij intrigeert de SR7005 met zijn internet radio, streaming mogelijkheden, Blu-Ray opties en zijn 7 x 125 Watt. Klaar voor iPod, USB, verzint u het maar. Voor een prijs van 1599 Euro heel scherp geprijsd.Kleiner is de M-ER803 Blu-Ray receiver, stereo, compact en het leukste speeltje voor de slaapkamer na die van Beate Ushe. Voor 999 Euro een must have voor filmpje kijken in bed met Blu-Ray kwaliteit.

PMC Loudspeaker pakte vorig jaar groot uit. Nu stond bescheiden aan de zijkant bij de Duitse importeur de Fact 8 en de standmount Fact 3.We konden ze niet beluisteren, maar als troost krijg ik een set Fact 8 in juni in huis. Eindelijk kan ik wel zeggen, met dank aan de nieuwe Nederlandse importeur die zaken veel voortvarender aanpakt dan zijn voorganger. In dezelfde stand alle denkbare connectors en kabels van Furutech en een schattige 2 x 60 Watt USB versterker van Furutech. Hij heet Le Mans, digitaal in via USB, cinch, XLR en SP/DIF, lijn in via cinch. Externe voeding. Hij schreeuwt gewoon “hebbe hebbe hebbe”.
 
Ooit bracht Bösendorfer luidsprekers uit. Nu luisteren ze naar de naam Brodmann. In alle maten verkrijgbaar, met een zeer luxe uitstraling en de demo was…… vreselijk. Snel voorbij lopen en geen geld aan uitgeven is de eerste en enige indruk.


 
Een verrassing bij Audiovector. Het R11 Arreté prototype stond te spelen. 146.000 Euro per paar. Net als de Focal top luidspreker in knalrood gespoten. Laat ik er dit over zeggen: bloedsnel, ultra transparant zonder high end geluid, diep laag, zijdezacht hoog, kracht en tegelijk souplesse. Wat een machtige speaker is dat. Kandidaat drie op de lijst “beste geluid”. Dubbele tweeter, dubbele midden units, een rij woofers aan de achterzijde.De kleinere Arreté modellen maakten eerder al behoorlijk indruk met hun mooie tweeter, deze speaker is helaas alleen bereikbaar voor de happy few, die zich gegarandeerd erg happy gaan voelen. In de R11 heeft de ontwerper geen beperkingen gekend, wat denkt u van Vishay weerstanden en condensatoren in het filter? Dat is maar één aspect van het topmodel. Audiovector ken ik beter van de kleine modellen van rond de 1000 Euro het paar. Die nog steeds bestaan en een enorme hoge prijs/kwaliteit kennen.

EDITORS' CHOICE