ARTIKEL

Avantgarde, Ayon, Densen, Unison Research en Emillé

Daarom een korter bezoek aan Avantgarde, altijd goed voor een fraai stuk muziek. Dit jaar weinig spannend en zowaar niet donderend van het geweld. Gespeeld werd met de Duo Mezzo, een drieweg hoorn met daarbij een actief bassysteem. Het rendement is een geweldige 107 dB. De prijs per paar is 35.000 Euro. Heel wat financieel bereikbaar en makkelijker te plaatsen dan het Trio systeem van een ton waar Avantgarde normaal mee speelt op de High End Show. Grappig een wand met gekleurde hoorns die laat zien dat Avantgarde in elk interieur kan passen.Ayon Audio liet een Lumen White draaitafel spinnen met daaronder een reeks aan Ayon versterkers en hun top cd speler. De imposante monoblokken links en rechts naast het rek. Het merk heeft een paar jaar geleden de assemblage en het maken van de trafo’s weggehaald bij het Italiaanse Mastersound en verplaatst naar China (fabricage onderdelen) en Oost Europa (assemblage). Dat heeft gevolgen gehad voor de vormgeving en volgens zeggen voor de kwaliteit. Al kunnen we over dat laatste niet zelf berichten bij gebrek aan een recente test.De reeks versterkers is fors uitgebreid. Zes geïntegreerde versterkers, vier eindversterkers en een voorversterker. Daarnaast vier cd spelers en een losse dac. Ayon fabriceert al jaren luidsprekers (negen types in de catalogus) van de hand van de Lumen White ontwerper. Op de show maakte de Eagle een uitstekende indruk op ons.
 
Densen uit Denemarken bracht onder meer de B275 voorversterker mee. Een losse voeding zorgt voor minimale brom en grote reserves.De losse phonoversterker van Densen geeft van binnen veel licht. Dat door LED’s afgegeven licht valt op onderliggende fotocellen die stroom opwekken. Een betere scheiding tussen lichtnet en elektronica is niet denkbaar. Een begerenswaardig merk met een zeer sympathieke eigenaar.


 
Unison Research is niet wars van het uitbrengen van steeds nieuwe types. In het oog sprong de S9 geïntegreerde versterker met een fraaie vormgeving. De P70 steekt daar wat lelijk bij af, maar die kennen we zelf en dat is een topapparaat. Onbekend blijft vooralsnog wat de S9 zal doen, die stond slechts ter display.


 
Emillé is bij ons behoorlijk onbekend, krijgt steevast hoge waardering in een blad als Hifi+. Terecht zo konden we beluisteren. Beslist een kanshebber voor “het beste geluid van de show 2010”. Of de luidsprekers een kans maken geaccepteerd te worden door uw partner waag ik te betwijfelen.Vorm volgt functie en wie weet zijn alle stangen noodzakelijk, zelf heb ik wel eens de indruk dat men wegen zoekt om de prijs te rechtvaardigen en daarom doorschiet. Slaat u de Emillé versterkers niet over als u beschikt over een ruim budget en graag naar buizen luistert. Ze zijn bijzonder in kwaliteit.

EDITORS' CHOICE