ARTIKEL

High End München 2010 - deel 1

Ruim 800 kilometer rijden om een show te bezoeken? Ik zal u eerlijk zeggen, als ik niet namens Hifi.nl naar München afreisde, dan zou ik op persoonlijke titel gaan. Het is de 8ste keer dat ik de High End Show bezoek, al voerden de eerste jaren richting Frankfurt. Na de verhuizing naar München is de kwaliteit van de show alleen maar toegenomen en dankzij de met Duitse “grundlichkeit” geoliede organisatie kun je ervan op aan dat alles tot in de puntjes is verzorgd.

Dit jaar vond ik de nadruk liggen op Duitse producten, ik zag dat er minder importeurs aanwezig waren en opnieuw ontbraken een paar hele grote merken. Toch logenstraffen de cijfers van de High End Society dat. Dit jaar is er een geringe afname van Duitse deelnemers en juist een toename bij Denen, Fransen, Zweden en Nederlanders. Er was meer dan genoeg te zien en te horen om drie volle dagen op de beurs door te brengen en mij met regelmaat te vergapen, of op de geluidgolven te laten meevoeren. Kijkt u door onze ogen naar een impressie van het evenement.

Het feest begint bij de 70-jarige firma EMT die tegenwoordig naast de eigen producten de Thales unipivot arm op de markt brengt. Een arm die geen fouthoek kent door de bijzondere constructie. Maar liefst drie armen waren gemonteerd op een enkele draaitafel en met een zeer apart geperste plaat toonden de armen hun bijzondere ophanging.Er was meer bij EMT, de schitterende phonotrap, de bekende elementen met een normale of een EMT vatting en oude studio EMT tafels.Helaas worden ze niet meer gemaakt, maar een liefhebber die er één vindt kan hem laten opknappen tot meer dan de oorspronkelijke prestatie.


 
Finite Elemente showde hun nieuwste rekken, waaronder een actief resonantie dempend Emperor rek. De werking van het ActiveVibeControl is gebaseerd op piëzo elementen en een opnemer met elektronica. Op het moment dat de opnemer een resonantie in her rek waarneemt, zal een toongenerator een signaal zenden naar een piëzo element dat in tegenfase de plaat met daarop de apparatuur laat bewegen. Met als gevolg het opheffen van het resoneren.Iets minder speciaal maar net zo fraai zijn de nieuwe Tragwerk meubels in wit en grijs. Of de resonantie dempers Resonator 1000 Hz, die gevuld zijn met special materiaal en slechts als prototype aanwezig waren. Zij zetten resonanties tussen de 200 en 1000 Hz om in warmte.


 
Triangle luidsprekers is terecht erg trots op de Magellan serie en toonde een kleinere, meer handzame broer van het topsysteem met de naam Concerto SW2. Nog altijd 1.60 meter hoog en 65 kilo per stuk. Het is een 3-weg met een basreflex poort. Klonk erg fraai en hield me langer in de stoel dan de planning toe liet.


EDITORS' CHOICE