Furnaud, Blue Amp en Heijmans Sound & Vision

De nieuwe Clearaudio Innovation stond trouwens opgesteld op een Pressand meubel. Ontwerper Teun de Boer van het Nederlandse Furnaud was ook op de show aanwezig om de door hem ontworpen en gefabriceerde meubels en accessoires van tekst en uitleg te voorzien. De Boer, zoon van een meubelmaker, heeft zo’n tien jaar geleden zelf ondervonden welk verschil een ondergrond kan maken voor het geluidsbeeld dat afkomstig is van de componenten in een hifi set. Toen hij niet de juiste combinatie vond tussen ontkoppeling en esthetiek is hij zelf aan de slag gegaan met het ontwerpen, testen en fabriceren van audiomeubels en nu ook componentdragers.

Met een geheel ‘dode’ ontkoppeling in gedachten is daar onlangs de Pressand-serie uit voortgekomen. Een combinatie van pvc, geperst zand en aluminium in een lichtgewicht afwerking is het multifunctioneel toepasbare resultaat geworden van zijn jarenlange zoektocht naar de ultieme esthetische oplossing voor meubels en componentdragers.
 
Ook de voor de show overgekomen Rolf Becker van Blue Amp had nieuws, dat op een leuke manier met het publiek werd gedeeld op zaterdag. Om en om werden een Blue Amp Surzur en de nieuwe The Blue phonovoorversterkers aangesloten in de set van Crystal Cable en Oracle Delphi en konden luisteraars kiezen tussen de twee. Ook hier waren de meningen verdeeld. Waar de ene helft voor de wat helderder en ruimtelijke klanken van de duurdere Surzur koos, waren er ook luisteraars die, op de vraag van Becker welke mooier klonk, aangaven de nieuwe en goedkopere The Blue met zijn wat directere klanken te prefereren. “Smaken verschillen en Blue Amp kan nu iedereen voorzien” grapte de vrolijke Duitser.
 
 
Heijmans Sound & Vision
Ook Leo Heijmans was op de Analoge Meeting aanwezig met wat primeurs. Hoewel de kleinste luisterruimte in het pand van Audio Selectief achter in het pand ligt, weten veel bezoekers de rust hier te waarderen. Heijmans had flink uitgepakt voor de show, met de eerste in Nederland opgestelde rode Thorens TD309, met daarin eveneens een Lyra Delos gemonteerd.
 
 
Deze stond tijdens de show aangesloten op een Goldenote Phono2 MKII voortrap middels een nieuwe interlink van InAkustik, de Exzellenz. Als versterker werd tijdens de show in eerste instantie een Myryad Z142 gebruikt, die later werd vervangen door een wat krachtiger Sugden A21SE. Deze stond middels Kimber 8TC verbonden met een set Focal JMLab Electra 1028Be. Ook opgesteld stonden twee Profile 918 weergevers van het bekende Franse merk, in strak hoogglans wit uitgevoerd.
 
 
De set met de hagelnieuwe Thorens klonk op een wat zachter niveau aangenaam, maar het nieuwe element en loopwerk hadden duidelijk nog wat inspeeltijd nodig. Toch werden de bezoekers getrakteerd op een al veelbelovend geluid, hoewel deze ruimte meer geschikt was geweest voor een monitorspeaker.
Ook een nieuwtje was de spelend opgestelde Sugden Masterclass HA4 hoofdtelefoonversterker, die ook als voorversterker inzetbaar is. Met twee ingangen, één via RCA en één via XLR is deze versterker veelzijdig en met een prijskaartje van net geen 1500 euro erg interessant. De klank die ik hoorde over een Sennheisser HD800 was vol en warm. De HA4 was tijdens de show aangesloten op de erg succesvolle Myryad Mi.
 
 
Ter afsluiting
Hoewel de drukte voor sommige bezoekers niet de optie bood om optimaal de sets te kunnen beluisteren, deerde dit eigenlijk niemand. Evenals de in de grote ruimte opgebouwde warmte, afkomstig van zowel het zonlicht dat de hele show lang aanwezig was als van de vier met buizen bezette apparaten. Muziek, liefst vanaf vinyl, was een bijna tastbare sfeermaker tijdens deze show. Of er nu audiofiele jazz, rock of zelfs Michael Jackson’s Thriller door de winkel klonk. Het was genieten, op en top!
 
 
Dat de bezoekers van de show zelfs een kleine attentie in de vorm van een regionale culinaire specialiteit mee naar huis krijgen van de gastvrouw zorgt er, samen met de vriendelijkheid en gastvrijheid van deze gespecialiseerde platenspeler- en muziekliefhebber in Friesland, voor dat geïnteresseerden altijd hun weg weten terug te vinden naar Audio Selectief. Met ieder jaar weer nieuwtjes en vooral muzikaliteit!

EDITORS' CHOICE