Sneek Hifi

Verderop stond de imposante set van Audio Selectief en Sneek Hifi te spelen. Omdat ruimte ook hier een probleem vormde maar Henk Niemeijer zijn bezoekers toch een indruk van alle nieuwtjes wilde bieden, was er gekozen om twee sets te integreren. Dus twee loopwerken, drie verschillende armen, elementen en voorversterkers konden worden beluisterd via twee versterkers en twee paar weergevers. Allereerst stond de Goldenote Bellagio voor het eerst in de Benelux spelend opgesteld, waarop een van een Tuscany element voorziene B5 arm de signalen naar de Pamphili voortrap leidde. De andere weergever was een van twee armen voorziene Transrotor Fatbob S met daarop twee SME armen gemonteerd.

Hierin zaten de Lyra Titan i en een Jan Allaerts MC1 mkII element gemonteerd, beiden verbonden met twee Blue Amp Model 42 voorversterkers. Er kon worden afgespeeld over een Goldenote Demidoff Signature versterker met daaraan de nieuwe Isophon Vescova mkII speakers, of over de Blacknote DSA 150 versterker met daaraan de nieuwe Kimber KS 1038 kabel, die twee eveneens nieuwe Isophon Cassiano D weergevers van geluid voorzag. En hoewel twee weergevers naast elkaar en wat verder naar de achterwand toe een niet geheel correct beeld geven van hun kunnen (ruimte was nu eenmaal een beperkende factor) was het rond de koffietafel prettig luisteren.


 
De verschillen tussen de loopwerken met elementen waren duidelijk hoorbaar; de Goldenote gaf een wat zachtere, mildere sound weer, de Lyra Titan i betoonde wat meer het middengebied (wat overigens bij een hoger volume iets teveel werd voor de ruimte) en de Jan Allaerts excelleerde in een brede stage en ruimtelijkheid. De weergevers stonden zoals eerder aangegeven niet optimaal opgesteld, maar lieten een gedegen indruk op me achter. Niet spelend opgesteld was de nieuwe Goldenote Valore draaitafel, die wel te bezichtigen was in de kleuren zwart en een soort paars, wat volgens de aanwezige ontwerper Maurizio Aterini de kleur van Florence (Goldenote’s thuisbasis) is. Aterini wist ook nog te melden dat er op korte termijn een nieuwe DAC aan zit te komen, die als eerste usb 1.3 en alle nieuwe home cinema decoderingen zal ondersteunen.


 
Ook de ontwerper en producent van Isophon, Dr. Roland Gauder was aanwezig in Sneek. Gauder, die tevens verantwoordelijk is voor het ontwerpen en produceren van de luxere Thorens draaitafels, gaf tekst en uitleg bij ‘zijn’ speakers en liet het publiek de verschillen horen tussen de twee kostbare sets weergevers, al was het soms op een wat luid niveau.

EDITORS' CHOICE