D&D Audio en Top Hifi

In de grote luisterruimte stonden twee bekende weergevers opgesteld; de immer imposante Crystal Cable Arabesque. Deze glazen reuzen, voorzien van een grote ribbon tweeter en een aparte maar functionele vorm werden aangestuurd door een VTL set, verbonden met, hoe kan het ook anders, Crystal Cable. Als voorversterker fungeerde de nieuwe 2.5 die verbonden stond met twee MB 125 eindversterkers. De bronnen, een Oracle Delphi MK V/ SME V/ Lyra Helikon combinatie en de nieuwe Oracle Delphi MK VI, met een SME 345 en een Oracle Corinth MC element waren aangesloten op twee Blue Amp Surzur phonopre’s.

De nieuwe Clearaudio Innovation die hiernaast stond opgesteld speelde over de VTL TL 6.5 phono voorversterker. Op dit mooi ogende loopwerk was de nieuwe Clearaudio Universal arm gemonteerd en het kostbare Da Vinci element. Hoewel deze laatste heel af en toe op verzoek werd gedemonstreerd was de klank vrij tam en hard te noemen, maar wat wil je van een nieuwe platenspeler en dito element. Hierdoor was er dus ook geen goed oordeel over te geven.
 
 
Het verschil tussen de twee Oracle Delphi draaitafels werd goed gedemonstreerd door de speciaal voor de show ingevlogen Canadese ontwerper en de eigenaar van dit merk, die al ruim dertig jaar samen draaitafels ontwerpen. Het was vooral Jacques Riendeau die het aanwezige publiek het verschil liet horen tussen wel of geen demping in de platenspeler. De wat zwaardere en nieuwere MK VI klonk in mijn optiek ietsje minder fris dan zijn voorganger, maar de verschillende armen en elementen maakten een echte vergelijking dan ook onmogelijk.
 
 
De Crystal Cable Arabesque weergevers stonden de eerste anderhalve dag van de show niet helemaal lekker te spelen, op zaterdag kwamen ze na een kleine aanpassing echt lekker los en herkende ik weer het sprankelende geluid dat ook op de VAD show te horen was. Om het laag dat de speakers overdroegen aan de ruimte beter onder controle te krijgen werd succesvol gebruik gemaakt van de bamboeblokken die Nutters Audio had meegenomen.
 
 
Dat de strak vormgegeven Arabesque’s van voldoende vermogen werden voorzien door de met EL 34 bezette versterking van VTL was duidelijk, de snelheid van de speaker zelf, het scherp afgebeelde geluidsbeeld alsmede de helderheid sprak sommige luisteraars aan, terwijl anderen juist meer warmte en een dieper laag prefereerden. Ik denk dat de weergever beter had kunnen presteren in een minder kale ruimte, maar als importeur ben je nu eenmaal aangewezen op de aanwezige mogelijkheden. Hoe dan ook, de set liet –mede door de zeer luxe bekabeling- wel alles horen dat uit de plaatgroeven werd afgetast en was (ook qua uiterlijk) zeer indrukwekkend te noemen.

EDITORS' CHOICE