Afsluitend

Marc Brekelmans | 19 januari 2013 | Fotografie PHOTO40

In ruimte nummer 6 lopen we Sander Janssen en Michael Huigen van importeur Audiac tegen het lijf. In deze ruimte zien we weer een Ayre set, dit keer de nagelnieuwe AX-5 geïntegreerde versterker in combinatie met de DX-5 cd-speler. De gebruikte luidsprekers zijn de imposante topmodellen van Thiel, de 3.7. Uiteraard aangesloten met Transparant Cable.

De Thiel’s ogen met hun bijzondere drivers buitengewoon futuristisch en zijn werkelijk prachtig afgewerkt. Ook hier wordt de installatie weer tegengewerkt door de lastige akoestiek, maar desondanks horen we duidelijk de transparantie, snelheid en openheid van het opgestelde systeem.

Wat verstopt in een hoekje zien we nog een Docking Systeem van het merk Sonore waarop je nagenoeg alle soorten en maten smartphones en tablets aan kunt sluiten. Het merk heeft namelijk geen vaste docking-connector, maar heeft onder een keurig klepje een usb-aansluiting verstopt waarop je de gewenste soort kabel aan kunt sluiten. Het gedockte device wordt op zijn plek gehouden door een universele klem.

Aan de overkant, bij Symphony Audio, treffen we Jan Coenen, die voor de gelegenheid weer een prachtige set heeft opgebouwd. De ‘kleine’ Magico Q1 luidsprekers (34.000 euro per paar) worden aangestuurd door de enorme Model 6000 geïntegreerde versterker van Zanden: een 2 x 90 watt versterker met KT-120 buizen. Deze geïntegreerde versterker weegt maar liefst 46 kilo en kost 25.000 euro. Als bron zet Symphony Audio afwisselend een Bergmann draaitafel en een Zanden Model 2500 cd-speler in.

Ook zien we in de ruimte nog een bloedmooie, bloedrode VPI Traveler draaitafel staan, het nieuwe instapmodel van VPI. De plint is een combinatie van acryl en aluminium, de arm is een 10” versie met cardanisch armlager en verwisselbare armbuis met vaste headshell. De Traveler is in zes kleuren leverbaar en is verkrijgbaar vanaf 1790 euro.

Gastvrijheid, Goed Geluid, Gezellige Gesprekken en Goddelijk Gerstenat
De High End Luistershow van Gydotron Audio is een bijzonder leuke show, waar het prettig luisteren is naar muziek en muziekapparatuur. Op een volstrekt natuurlijke manier weten Guido en Katrien hun gastvrijheid en gezelligheid te combineren met hun liefde voor muziek. Louter tevreden gezichten zagen we tijdens de show, zowel van bezoekers als van deelnemers. Dat smaakt naar meer. Tot volgend jaar Guido en Katrien.


EDITORS' CHOICE