Bij de buren

Marc Brekelmans | 19 januari 2013 | Fotografie PHOTO40

Aan de andere kant van de gang vinden we de ruimte van Audipulse en HVP Audio. Twee bloedmooi afgewerkte Marten Bird 2 luidsprekers worden aangestuurd door een ASR Emitter II Exclusive geĂŻntegreerde versterker. Een flinke stapel ASR voedingen zorgt voor extreem schone stroom. Muziek komt uit een Bladelius Embla cd-transport/streamer aangesloten op een DAC van Jeff Rowland, de Aeris Dac. Ook de gebruikte Jorma Design bekabeling is niet mals: zo verwisselen de luidsprekerkabels pas na overhandiging van een kleine 15.000 euro van eigenaar. Die heeft dan wel meteen een Bybee Quantum Purifier gekocht, die zit namelijk in de luidsprekerkabel ingebouwd.

De Marten Design Bird is voorzien van de bekende - en zeer goede - Thiel & Partner Accuton keramische units en een diamanten tweeter. Totaalprijs van het complete setje: een slordige 80.000 euro.

Bij Wim van Kraanen van Analogue Audio Products staan Rosso Fiorentino Volterra luidsprekers te spelen op een Synthesis A40 Vitus versterker met KT66 buizen, die in een ultra-lineaire push/pull modus staan geschakeld. De A40 beschikt over een geïntegreerde 24/192 Wolfson Digitaal-naar-Analoog converter waarmee Wim tijdens de show ook streaming audio kan demonstreren. Een werkelijk enorme Nottingham Analogue Space 294 draaitafel dient als analoge bron. De Space 294 maakt gebruik van een 12” Ace Space arm en is voorzien van een Music Maker MM-element. De bekabeling van de set is van Phantom Cable en de nieuwe Essential Audio Tools Filtered Multiplier verzorgt de netfiltering.

Naast Analogue Audio, en een beetje verstopt in een op een bibliotheek lijkend kamertje, vinden we Ton van der Veeken van Guru Audio. Ton demonstreert met de QM10 van Guru en stuurt deze aan met een CEC TL3N cd-speler en DA3N DAC. De regelbare uitgang van deze bijzondere DAC is verbonden met de zeer betaalbare (895 euro) Amp Seventeen (2 x 50 watt) van het ons nog onbekende merk Holographic Audio. De Guru QM10 MkII’s weten ons steeds weer te verrassen; zelfs in deze kleine ruimte met slechte akoestiek klinken de kleintjes zeer volwassen en uiterst aangenaam. Steeds luister je naar de gedraaide muziek en niet naar de gebruikte apparatuur. Bijkomend voordeel is dat deze luidsprekers dicht tegen een achterwand geplaatst kunnen (moeten) worden. In Nederland is Guru nog niet zo bekend, maar het is zeker een merk om goed in de gaten te houden.


EDITORS' CHOICE