ARTIKEL

Mordaunt Short - Brinkmann - Soulotion/Eventus

Marantz/Mordaunt Short
Al luisterend werden onze oren meer en meer geprikkeld. Tijd dus om de stand van Marantz/Mordaunt Short te bezoeken. Ken Ishiwata zorgde voor een wel zeer bijzondere opstelling. Twee Mordaunt Short Performance 6 luidsprekers werden door middel van een metalen constructie boven elkaar geplaatst. De bovenste luidspreker staat daarbij op zijn kop.

Effectief wordt hiermee een lijnbron gecreëerd. En dat was goed te horen: wat ons betreft zette het systeem een prestatie van formaat neer op de punten afbeelding en stemweergave. Het gemak waarmee de muziek loskwam van de luidsprekers en de natuurgetrouwheid van de stem waren er de oorzaak van dat we, eigenlijk veel langer dan gepland, ademloos naar muziek aan het luisteren waren. We maken onze complimenten voor het zeer creatief maar tevens uiterst muzikale luidsprekersysteem!


Lithophon/Brinkmann/Metronome Technology
Dat onbekend zeker niet onbemind maakt blijkt als we de muzikale kwaliteiten leren kennen van deze set bestaande uit een Metronome Technology cd-speler (Frankrijk), een Brinkmann voor- eindversterker combinatie (Duitsland) en Lithophon luidsprekers (Duitsland). De luidsprekers van stevig formaat suggereerden een dito sound maar niets bleek minder waar. De lichtvoetigheid, vanzelfsprekendheid en natuurlijkheid van dit systeem maakten dat we onze luistersessie met tegenzin beëindigden.


Soulution en Eventus Audio
Miles Davis live horen én haast tasbaar voelen? Dat konden de auteurs van HiFi.nl op de stand van SPEMOT Ag waar Nebula 3-weg luidsprekers van de Italiaanse luidsprekerbouwer Eventus Audio verbonden werden met een voor- eindversterker combinatie van het Duitse Soulution. Met zijn 2 Megahertz zéér breedbandig en snel en dat was ook goed te merken aan de muzikale kwaliteiten van de set. Wat kon deze set swingen, wat een timing, wat een snelheid, ritmiek en levendigheid!

Wat reeds meer dan goed te noemen was werd plots nog veel beter toen de stereo- eindversterker vervangen werd door twee mono- eindblokken. Plots wordt het beeld nog levensechter, wordt het podium waar Miles Davis staat te musiceren nog veel tastbaarder. Wat een bizarre maar tevens prachtige ervaring! Klasse.


Conclusie
Veel te mooi, veel te veel in veel te korte tijd. Kort samengevat en heel kort door de bocht is dit de conclusie die wij van HiFi.nl trokken na een paar dagen vertoefd te hebben op de beurs. Met een beursoppervlakte van bijna 16.000 vierkante meter en meer dan 200 exposanten was het een bijna onmogelijke taak alles te zien én te horen. Om alles te kunnen beleven zou het raadzaam zijn nog een beursdag toe te voegen. Maar: wát een show, wát een sfeer maar bovenal … wat een plezier!

Ja, dat was het zeker want in deze bruisende ambiance met zoveel verschillende kleuren was goed duidelijk dat het op de High End Messe 2007 in München ging om maar één ding … Music Maestro!


EDITORS' CHOICE