ARTIKEL

Afscheid


Dr. Longbeard & Marja | 23 december 2004

En net als bij het maken van een lekker gerecht is het daarna tijd om te proeven, beter gezegd te luisteren. In de door Ricardo Kron ingerichte luisterruimte, een warme en zonnige kamer vol antieke radio’s, schilderijen en posters. Aan het eind van de kamer een rek met voorbeelden van KR apparatuur, een simpele Sony CD speler en natuurlijk een Kronzilla versterker.

KR Enterprise

De luidsprekers zijn onder andere het grote Silverline Audio Grandeur 4-weg systeem. En dan luisteren we naar de muziek die Ricardo erg waardeerde en praten we met Eunice over verleden, heden en toekomst.

KR Enterprise

Het recente verleden mag door het onverwachte verlies van Ricardo pijnlijk en triest zijn geweest, de toekomst met Marek als opvolger ziet er hoopvol uit. Veel nieuwe ideeën in een verbeterende markt. Vol trots vertelt Eunice ons dat Nagra KR Audio 845’s gaat gebruiken voor hun beroemde versterkers. Reden hiervoor is, volgens het Zwitserse persbericht, de constante productie kwaliteit van de buizen en de superieure prestaties. Meer onderhandelingen voor soortgelijke projecten zijn gaande.

KR Enterprise

We verlaten de Nademlejnska vol impressies en een extra rit door de stad. De “Cowparade”, een wereldwijd kunstproject is in Praag beland, overal staan kleurrijke koeien op de meest onverwachte plekken.

Jammer dat we weer snel terug moeten. Praag is een intrigerende stad met kleurrijke tegenstellingen die het zeker waard zijn nog eens terug te komen.

Maar zoals gezegd nu speelt er een stukje Praag in ons hart en huis en  ......

“we like it”


 Dit artikel is eerder verschenen op www.6moons.com

EDITORS' CHOICE