NIEUWS

Complete systemen

Leon Weterings | 25 juli 2012

Een goed voorbeeld van zo’n systeem is de multimedia receiver KW-NSX1 van JVC. Druk op het display van het apparaat op de Mirror Link-knop en het systeem zoekt contact met je smartphone. In plaats dat je zit te hannesen op het kleine schermpje van je telefoon kun je alle functies van je telefoon zien en gebruiken op het 15,5 cm touchscreen van de KW-NSX1. Een sms versturen via je multimediasysteem dus. Of nog even Googlen waar het dichtstbijzijnde wegrestaurant zit. Via de Bluetooth knop op het touchscreen heeft de automobilist toegang tot de Bluetooth opties van de telefoon. Handsfree bellen bijvoorbeeld. Daarnaast is het mogelijk om via USB je iPhone op het apparaat aan te sluiten en te bedienen via het display. Uiteraard kun je er ook DVD’s en CD’s op afspelen. De KW-NSX1 heeft een 4 x 50 watt versterker, een 3 bands equalizer en een HS-IVi tuner met RDS. Wat dat kost? Zeshonderd euro, om precies te zijn. 

 

Vet laag
Een goede autoset is natuurlijk niets zonder een stel toffe speakers. En al zien ze bij RMR de trend dat het steeds kleiner moet. Er rijden nog genoeg liefhebbers rond die vooral van ‘big en hard’ houden. Die kunnen hun lol op met de kant en klare set woofers CP210-WOv3 van JL Audio. Dit Amerikaans bedrijf wilde met dit systeem volume aan geluidskwaliteit koppelen. Met een output van 600 watt moet dat lukken. De set moest ook betaalbaar zijn. Ze kosten iets meer dan 300 euro, die missie lijkt geslaagd. De twee 10 inch JL woofers zitten in een kast van 75,3 x 35,1 x 44,3 centimeter die 23 kilo weegt. Omdat de zijpanelen aan de kast uitsteken maakt het niet uit hoe je het ding in je auto legt. Zelfs het geluid naar beneden richten kan. De woofers beschadigen niet omdat de kast rust op de zijpanelen. Volgens de makers is de set uitermate geschikt voor hip-hop en rap, dat vast komt door het vette laag. Maar ook rock en klassiek schijnt over deze twee woofers prima te klinken.

In Nederland is het overigens een beetje karig zoeken naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van carhifi. Wie bij wil blijven moet zijn heil over de grens zoeken. Het Duitse Autohifi Magazin geeft een behoorlijk overzicht van nieuwe ontwikkelingen. Abonnee worden is misschien wat overdreven, de website autohifi-magazin.de geeft voldoende info. En Autohifi zit ook op Facebook. Zie je af en toe nog grappige foto’s voorbij komen ook. Een hele achterwand van woofers bijvoorbeeld, wat zeg jij? Of wat te denken van onderstaande foto. Carpoolen, anyone..?

Blader ook eens door onze Range Rover & Meridian Hifidelity

Meer Carfi op de Carfi Special


EDITORS' CHOICE