NIEUWS

Integrated Sound System

Leon Weterings | 25 juli 2012

Een voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling op carhifi-gebied is het zogenoemde Integrated Sound system. Een samenwerking tussen het bekende merk Helix en Mobile Emotions uit Woerden. Ruben is er enthousiast over. "Het is een totaalpakket. Een PP 50 DSP 8-kanaals versterker. Daarin een processor, een 30 bands equalizer per kanaal en volumeregeling per kanaal. Verder kun je meerdere filters toepassen per kanaal.

Je kunt de pakketten kopen voor verschillende types auto’s. De afstellingen van het geluid worden meegeleverd via software. Maar je kunt het eventueel ook zelf inregelen via een laptop en het dan op een SD kaartje zetten dat in het apparaat kan. Mobile Emotions maakt de kant en klare behuizing voor de subwoofers voor de betreffende auto. En het is volgens het Plug&Play principe aan te sluiten op iedere ingebouwde autoradio. Je hoeft niet alles te verbouwen. In sommige gevallen kan de klant binnen veertig minuten weer naar buiten rijden, met een complete installatie van duizend 1000 euro." Bij Helix wisten ze ons te vertellen dat er aan het eind van het jaar een compleet nieuwe lijn komt van de DSP versterkers. Met nog meer mogelijkheden. In de gaten houden dus.Mooi leer
Ruben merkt ook dat klanten het steeds belangrijker vinden hoe de audioset in een auto eruit ziet. Een stuk onbehandeld multiplex met een paar woofers erin als hoedenplank is er de laatste jaren niet meer bij. "De nieuwe setjes zien er niet alleen tip top uit, ook de afwerking van de spullen is dik in orde. We gebruiken veel leer en ander mooi materiaal om de woofers weg te werken. Mensen willen niet meer dat er zomaar stukken uit het deurpaneel worden gezaagd."

Hollen en stilstaan
Ook RMR heeft volgens Ruben last van de slechte economische tijden. "Soms is het hollen en dan weer een tijdje stilstaan. Daarom zijn we ook in contact met dealers hier in de buurt. Het is natuurlijk mooi als er bij aflevering van een auto al een goede set in zit. Niet het standaardspul, maar kwaliteit. Mensen hebben daar extra geld voor over. En de spullen zitten er al in bij aflevering van de auto. En natuurlijk zie je ook dat de automobilist het liefste een systeem heeft waar alles in zit. Niet alleen de audioset, maar ook mogelijkheden om je smartphone aan te sluiten, om dvd’s af te spelen en een ingebouwd navigatiesysteem. Een compleet multimediasysteem dus.”

Zo heeft de Range Rover Evoque een compleet systeem van Meridian


EDITORS' CHOICE