ARTIKEL

De Favorieten van... Marlein Parlevliet

1 Mijn hifi-set
“Mijn platenspeler (Stanton) en twee speakers. Mijn cd-speler is niet meer aangesloten. Als ik wakker word en thuis kom zet ik meteen een plaatje op. Op mijn werk en onderweg luister ik wel Spotify via mijn iPhone. Vaak een standaard-playlist of een plaat die ik moet ontdekken. Als ik die plaat goed vind ga ik naar de platenwinkel om hem te kopen.”

2 Favoriete muziekgenre
“Geen peil op te trekken! Ik kan alleen weinig met jazz en hiphop. Verder luister ik echt alles, maar meestal toch wel pop.”

3 All time favourite
 See A Darkness van Bonnie Prince Billy.”

4 Gruwel echt van…
"Stadionrock (vooral ballads). Aerosmith, Bryan Adams, Bon Jovi, Kane, die categorie.”

5 Maar luister stiekem wel naar…
Wicked Games van Chris Isaak, dat is behoorlijk fout toch? Ik vind het stiekem een prachtig liedje.”

6 Omvang muziekcollectie
“Ik denk zo’n 300-400 elpees en evenveel cd’s.”

7 Verzamelaar?
“Ja en nee. Ik wil graag een mooie collectie opbouwen met platen die ik stuk voor stuk prachtig vind. Maar ik spaar niet alles van een artiest.”

8 Elpee of cd?
“Elpee! Het onthaast, het klinkt mooier, het is een stuk mooier vorm gegeven, de binnenhoes is echt iets om te lezen. Ik vind het ook een warm gevoel geven als de elpee in de woonkamer draait, dat je kunt zien waar de muziek vandaan komt.”

9 Meest memorabele muziekbeleving
“Och wat moeilijk, ik heb zoveel gezien. Maar ik weet nog waar ik aan een stuk door kippenvel had en dat was bij Loney, Dear op Motel Mozaique. Hij deed toen alles van zijn nieuwe plaat Dear, John. Ik had er nog niks van gehoord. Ik ben het hele concert niet bewust geweest van wat er om mij heen gebeurde, hoe ik stond, wie er naast mij stonden. Ik was compleet in vervoering gebracht door zijn liedjes en de show. Die was heel elektronisch terwijl Loney, Dear een singer-songwriter is.

Later heeft hij dat nog een keer voor elkaar gekregen in zijn geboorteplaats Jonkoping in Zweden. Ik woonde daar toen. Hij voerde diezelfde plaat uit met een 40-koppig orkest. Diezelfde plaat werd toen opeens klassiek uitgevoerd. Erg knap. Ik ben ook een keer met mijn vader naar Radiohead geweest, de A Kid-toer. Ik was dertien denk ik. Ik vond het toen verschrikkelijk! Ook geen kost voor iemand van dertien denk ik. Pas later besefte ik bij wat voor een bijzondere happening ik was geweest.”

10 Hifi-tip
“Dat is wel duidelijk denk ik. Koop gewoon een degelijke platenspeler!” 


EDITORS' CHOICE