(Gesponsord artikel)



Tuning Service

Bert Dekker | 11 oktober 2007

"Ook voor degene die ‘helemaal’ tevreden is met zijn set is een bezoek aan het Tuning Center zeker de moeite waard. Hoe goed men de weergavekwaliteit ook ervaart, het slim en met beleid toepassen van Harmonix producten zorgt ervoor dat een audioset op een ongekend niveau kan presteren. Ook misaanpassingen, die eerst niet als zodanig werden herkend, worden zichtbaar en kunnen gericht worden aangepakt. Gaandeweg kan men dus heel doeltreffend en stap voor stap een audioset uitbouwen tot een topklasse systeem zonder daarbij overbodig en diep in de buidel te tasten. Het ‘met beleid’ tunen van een hoogwaardig audio-systeem behoedt de klant dus ook voor ondoordachte, overbodige investeringen in dure audiocomponten die meestal een veelvoud kosten van de Harmonix Tuning Devices.


Rega cd-speler met Harmonix TU-606Z voetjes

In ieder geval biedt het Harmonix Tuning Centrum aan iedereen die verbeteringen in zijn eigen set voor ogen heeft de gelegenheid zelf te ervaren wat de effecten zijn van de voorgestelde accessoires in zijn set. De kennis die men hier opdoet kan vervolgens met succes in de eigen thuissituatie worden toegepast. Het blijkt dan dat Harmonix Tuning Devices het beste uit je systeem halen. Ze maken uiteindelijk het verschil  tussen de weergave van geluid of het ervaren van een muziek in al haar klankrijkdom.”

Natuurlijk stellen we ook vast dat de Harmonix accessoires niet de goedkoopste zijn, maar ook niet de duurste. Je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Er zijn sceptici die dit, zonder het effect ooit gehoord te hebben, fel tegenspreken en de werking en het effect ervan bagatelliseren. Onder het motto ‘meten is weten’ nodigen wij hen daarom ook uit om eens te komen ervaren wat Harmonix doet in kleine en in grote audiosystemen.


Harmonix RFA-7800

Altijd krijgen we de vraag naar het werkingsprincipe van de Harmonix Tuning accessoires.
Het antwoord is simpelweg: noch wij, noch de importeur weten hoe het exact werkt. We weten wel dat het werkt, en hoe. De fabrikant zelf laat hierover absoluut niks los. Voor degene die zich toch wat verder willen verdiepen in de materie staan op
www.harmonix-tuning.nl diverse onderwerpen die praktisch achtergrondinformatie verschaffen. Het is begrijpelijk geschreven maar toch hier en daar even stevig kauwen en rustig verteren. Deze website werpt een ander licht op het thema resonantie en ‘muziekreproductie, en de relatie tot andere omgevingsfactoren."


Tuning Service

Het Harmonix Tuning Center is niet alleen een plek voor advies, demo en verkoop. Het Tuning Center levert ook de service voor een deskundige tuning aan huis. Hierbij wordt eerst gekeken naar de samenstelling, opstelling en muzikale prestaties van een set en de omgevingsfactoren. Enkele specifieke luistertests geven snel inzicht het verbeterpotentieel en de verbeterpunten.

Luc: "Een Tuning sessie neemt zeker minimaal 3 uur in beslag. Dit kan overdag, maar ook s’avonds. Een enkele keer, met groot plezier van de klant, was dit tot ver in de nachtelijke uurtjes. We laten de klant stap voor stap ervaren tot welke muzikale prestaties zijn set feitelijk in staat is. En dan praten we alleen nog maar over de toepassing van de Harmonix Tuning Feet. De Tuning Bases, Room Tuning en nog enkele andere accessoires zijn daarna nog eens de slagroom op die al overheerlijke taart. Op enkele gevallen na, waar de basis niet klopte, was het eindresultaat steeds hetzelfde: pure muzikaliteit.
Om tot een optimaal resultaat te komen is een deskundige begeleiding een vereiste. Wij kunnen de muzikaliteit van elk audioset, ongeachte het prijskaartje welke eraan hangt, met Harmonix doelgericht en gegarandeerd op het hoogste prestatieniveau brengen."


EDITORS' CHOICE