(Gesponsord artikel)



Tuning Specialist

Bert Dekker | 11 oktober 2007

Luc Hovens, werkzaam bij Rob Goossens in Echt en tuningspecialist van Harmonix licht toe: "In onze contacten met klanten merken we steeds vaker dat de interesse in hoogwaardige muziekweergave toeneemt. We zien ook dat het bij veel muziekliefhebbers meestal ontbreekt aan kennis en ervaring op dat vlak. In de hoop verbeteringen te realiseren schaft men dan maar zonder beleid en kennis van zaken audio-apparatuur aan. Het lukraak mis-investeren  resulteert dan in een euro’s verslindend doolhof waar men maar zelden op de gewenste plek uitkomt.


Een Rega P5 met drie verschillende Harmonix modificaties: een Harmonix puck, een platenmat en speciale voeten.

Wij zijn zelf muziekliefhebbers en beroepshalve dag in dag uit bezig zijn met deze materie. We hebben  veel ervaring opgedaan met alle aspecten die met natuurgetrouwe muziekweergave te maken hebben. Regelmatig ervaren we dat de prestaties van een ‘goede set’ om zeep worden geholpen door tal van afwijkende omgevingsfactoren.

Als Tuning Center beschikken we  over een heel scala  tuningproducten. In de loop van de tijd hebben we veel kennis en ervaring  opgedaan in het tunen van audio-installaties. Door er regelmatig mee te werken hebben we veel  inzicht gekregen in de  toepassingen, het bereik en de bijdrage van deze producten.

In de bijna elf jaar dat we met Harmonix werken hebben we ervaren dat deze producten een heel grote invloed hebben op het prestatieniveau van elke set. Het betekent niet dat al deze producten maar lukraak en zonder kennis van zaken toegepast moeten worden. In veel gevallen zijn de omgevingsfactoren er de oorzaak van dat een set niet het verwachte prestatieniveau haalt. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Bekabeling, ruimte-akoestiek, stroomvoorziening en resonanties. Allemaal factoren, die in een bepaald samenspel de prestaties van een set compleet om zeep kunnen helpen. Het is daarom van belang om alle aspecten onder de loep te nemen en niet stil blijven staan bij een enkel aspect. Een integrale aanpak dus.

Naast een gemis aan kennis en ervaring heeft de audio- en muziekliefhebber thuis echter nooit de beschikking over het scala aan producten waar wij als winkel over beschikken. Het is daarom voor de liefhebber dan ook moeilijk om zonder deskundige hulp zijn set de juiste aandacht te geven die leidt tot de gewenste geluidsverbetering. Uit onze klantencontacten merken we dat er eigenlijk veel behoefte is aan adequaat advies en demonstratie. Voor ons en voor de importeur een belangrijke reden om het Harmonix Tuning Center in het leven te roepen.

Het Tuning Center is de plaats waar alle expertise en middelen op component- en systeemniveau beschikbaar zijn. Het markeert een belangrijk ijkpunt op het vlak van hoogwaardige muziekweergave. Men kan hier direct en duidelijk ervaren welke vergaande invloed de Harmonix producten hebben op de weergavekwaliteit van een set. Onze kennis en ervaring op dat vlak staat daarom volledig ten dienste van de geïnteresseerde muziekliefhebber die van plan is zijn set kwalitatief op een hoger niveau te tillen. Het maakt daarbij niet uit of men de prestaties van een set op een (nog) hoger niveau wil tillen of dat men problemen in een bestaande set wil aanpakken.

Voor advies, demo en aankoop kan men contact opnemen met het Tuning Center. In het gesprek dat volgt vragen wij naar de samenstelling van de set, de verbeteringen die de klant voor ogen heeft en/of een beschrijving van eventuele problemen. Al naar gelang welke kwestie speelt, nodigen we de klant uit voor een bezoek aan het Tuning Center en/of brengen we op uitnodiging van de klant een bezoek. Ter plaatse kunnen we ons een goed beeld vormen van de situatie en daarop adequaat reageren, adviseren, demonstreren en tunen. Een eerste bezoek aan het Tuning Center zal al heel verhelderend zijn voor de klant. Door het demonstreren van allerlei Tuning Devices kan men direct het verbluffende effect van Harmonix op de weergavekwaliteit ervaren. Vervolgens wordt bij de klant thuis snel duidelijk welke maatregelen nodig zijn om de geluidskwaliteit te verbeteren en hoe dit ‘met beleid’ kan worden  aangepakt."


EDITORS' CHOICE