Opstellen en aansluiten

In eerste instantie werden beide apparaten opgesteld op de zolderetage. Aangesloten op een Musical Fidelity V-Can hoofdtelefoonversterker en AGK K272HD hoofdtelefoon. Zodoende is het mogelijk de geluidskwaliteit van de tuner en digitale module ongestoord te beoordelen. Een tuner als de MAT605 vraagt eigenlijk om een mooie hoogwaardige buitenantenne om optimaal van de kwaliteit te kunnen genieten. Over het algemeen is het in Nederland via de kabel aangeboden signaal toch duidelijk minder dan dat van een eigen antenne.

Advance Acoustic MAT605 en MDB607

Boven maak ik gebruik van de meegeleverde draadantenne en in de woonkamer wordt de tuner op de kabel aangesloten. DAB ontvangst gaat via de uitschuifbare antenne die achterop de MDB607 geschroefd wordt. Voor het beluisteren van internetradio en muziek die op mijn computer opgeslagen is wordt de digitale module met een UTP kabel aangesloten op de router van mijn netwerkje. Het plaatsen van de tuner in mijn Quadraspire rack is geen probleem, met de MDB607 ligt dit wat moeilijker. Door de geringe diepte van het apparaat kom je in de knoei wanneer je de DAB en netwerkantenne wilt gebruiken. Geplaatst op de bijpassende tuner heb je alleen al met de netwerkantenne een ruimte tussen de planken nodig van circa vierentwintig centimeter.

De DAB antenne kan, gezien de lengte van ongeveer vijftig centimeter, alleen gebruikt worden wanneer de module vrijstaand geplaatst wordt. Jammer want op elkaar geplaatst vormen de MAT605 en MDB607 een visueel fraaie combinatie. Beide Advance Acoustic apparaten worden aan elkaar gekoppeld met de meegeleverde korte UTP kabel. Wanneer je beide componenten verder uit elkaar wilt plaatsen dan dien je zelf te zorgen voor een langere kabel. De MAT605 tuner wordt aan de audioset gekoppeld met een Sharkwire SC-L03 zilveren interlink. De set bestaat uit een vM MA240 en PA535 versterker combo, Inakustik LS1002 luidsprekerkabels en Audiovector S3 Signature speakers. Ter vergelijk dient het tuner gedeelte van een Marantz SR5600 receiver, welke via de pre-out uitgangen ook aan de vM MA240 versterker gekoppeld is met eenzelfde Sharkwire interlink. Het kabelsignaal wordt aangevoerd door een Hirschmann antennekabel met metalen connectoren van hetzelfde merk.

MERK

EDITORS' CHOICE