Aansluitingen

Op de achterzijde zit een veelheid aan aansluitingen. Zo is voorzien in een USB aansluiting die bedoeld is om via de PC eventuele upgrades te doen. Antenne aansluitingen voor FM en AM. Een RJ-45 aansluiting welke specifiek bedoeld is voor de MDB-607 digitale module. Een trigger in- en output om de tuner in combinatie met andere Advance Acoustic componenten in één keer aan of uit te schakelen. Voor de signaaloverdracht naar een versterker is er keuze uit cinch en een gebalanceerde set aansluitterminals. Vooral de aanwezigheid van de gebalanceerde set geeft aan dat we hier met een serieus audiocomponent te maken hebben.

Advance Acoustic MAT605 en MDB607

Het netsnoer is een geaard en afneembaar exemplaar, wat experimenteren met een beter netsnoer mogelijk maakt. Aan de achterzijde zit ook nog een echte aan- uitschakelaar wanneer u de tuner liever niet in stand-by laat staan. De tuner staat op stevige spike vormige voetjes. Ter bescherming van de ondergrond levert de fabrikant bijpassende onderleggers mee. Over de gebruikte componenten en het gebruikte type buisjes is helaas niets terug te vinden in de handleiding of op Internet. Navraag bij de importeur leert dat het gaat om buisjes van het type E83CC.

MDB607

De digitale uitbreidingsmodule kent eenzelfde vormgeving als de MAT605 tuner maar is ongeveer half zo diep. Ander punt wat direct opvalt, is dat bij de MDB607 de pootjes en onderleggers één geheel vormen en niet uit twee losse delen bestaan. Een gedeelte van het vooruitspringende front is gereserveerd voor een display waarop af te lezen is of gekozen is voor DAB ontvangst of WEB radio. Een aan- uitschakelaar ontbreekt volledig, de digitale module wordt gevoed vanuit de MAT605 tuner met een speciale meegeleverde RJ-45 kabel. Aan de achterzijde zijn twee antenne aansluitingen te vinden waarop de meegeleverde DAB en WiFi antennes geschroefd kunnen worden. Centraal zit de RJ45 aansluiting waarmee contact gemaakt moet worden met de MAT605 tuner. Twee digitale uitgangen, optisch en coaxiaal, zijn beschikbaar om de MDB607 op een externe DAC aan te sluiten. Hiermee kan de weergave kwaliteit nog verder verbeterd worden, uiteraard wel geheel afhankelijk van de gebruikte DAC.

MERK

EDITORS' CHOICE