REVIEWB&W

Hitachit, JVC en LG

Gastauteur | 24 april 2008 | B&W

Hitachi L32HP01E

De scherpe, zwarte, glossy kader van de Hitachi straalt een zekere klasse uit en oogt erg prettig. Diezelfde aandacht voor detail zien we jammer genoeg niet terug in de menu’s. Die zien er eerder ouderwets en onverzorgd uit. Ze navigeren wel gemakkelijk, maar echt gebruiksvriendelijk vinden we ze niet. Bovendien zijn ze erg karig met info over het effect van bijvoorbeeld de geluidsinstellingen. Ook de handleiding zondigt in dat opzicht. De aansluitingen zijn iets moeilijker te bereiken dan we gewend zijn.

Hitachi L32HP01E

Bij de beeldtesten valt de Hitachi op door behoorlijk gemengde resultaten. Vooral bij de de-interlacing-testen is er erg veel trapvorming in de diagonale lijnen te zien. We raden dan ook aan om het toestel te combineren met een goede dvd-speler die van progressive scan voorzien is. Meest opvallend is de instelling van de helderheid bij de ‘cinema’-instelling. Die eerste controleert het zwartniveau en staat verbazingwekkend hoog ingesteld, waardoor zwart veel meer op grijs gaat lijken en de kleuren veel punch verliezen. We haalden de helderheid dan ook fors naar beneden en dat gaf veel betere resultaten, al blijft de zwartweergave van dit toestel een zwak punt.

Het toestel biedt een goede PIP/PAP-functie. De geluidsprestaties zijn eerder matig te noemen, al kan je de klankkleur wel goed regelen met behulp van de ingebouwde equalizer. Uitzonderlijk genoeg beschikt dit tv-scherm wel over een subwooferuitgang. Het toestel lijkt ons overigens duidelijk verwant aan de Sanyo, die verderop in deze test aan bod komt.

JVC LT-32P80BU

Het minimalistische frame van de JVC oogt erg luchtig, het heet dan ook niet voor niets ‘Aery Frame’. Enkel de HDMI-aansluitingen staan achteraan. Al de andere aansluitingen staan eerder aan de zijkant, maar net wat te diep achter het toestel om als echte zij-aansluitingen in aanmerking te komen. De afstandsbediening is voor enkele verbeteringen vatbaar. We vinden de volume- en kanaaltoetsen te klein, en D-pad is niet erg handig geïmplementeerd. De menu’s navigeren wat traag, maar ze zijn erg uitgebreid, makkelijk en overzichtelijk. Ook bij het zappen gaat het er trouwens vrij traag aan toe.

JVC LT-32P80BU

De JVC levert goede beelden, en door de 100Hz-technologie zien bewegende beelden er erg scherp uit. Toch vallen er ons twee schoonheidsfoutjes op. De ruisonderdrukking kan beslist beter, en het dynamisch contrast is nogal fors geimplementeerd. Bij sommige testbeelden zie je heel makkelijk hoe het scherm zijn zwartwaarden aanpast. Bij het gewone kijken stoorde ons dat gelukkig nooit.

De JVC heeft een prima PAP-functie, en kan ook een mozaïekbeeld tonen met snapshots van 12 zenders. Het geluid is ten slotte erg levendig: het bevat veel diepte en een leuke bas. Het toestel beschikt ook over een eco-mode die de helderheid aanpast aan de hoeveelheid licht in de kamer.

LG 32LC52

LG stuurt ons een toestel met een zeer competitief prijskaartje. Deze televisie slaagt er echter niet in om zich op een andere manier te onderscheiden van de rest. Het accepteert bijvoorbeeld wel tot 1.080p/24- ingangssignalen, maar dat is ook nodig vermits de upscaling en deinterlacing van erg matige kwaliteit zijn. Een speler die een goed 1.080p-signaal aanlevert verbergt die zwakheden alvast. Maar ook de andere beeldinstellingen kunnen ons niet bekoren.

LG 32LC52

Zo is de helderheid van het beeld te laag, waardoor je heel wat detail in het zwart verliest. We vonden geen degelijke beeldinstellingen in het menu om dit aan te passen. Via de remote kan je de helderheid wel opkrikken, maar zelfs één stap omhoog leek ons al te veel. De zwarte vlakken zagen er plots eerder grijs uit. De menu’s zijn wel duidelijk, maar veel te beperkt. Je kan nauwelijks iets veranderen. Ook de afstandsbediening scheert geen hoge toppen qua bruikbaarheid. Het geluid is wel goed.

Deze set valt op door zijn aantrekkelijke prijs, maar daarvoor moeten compromissen gesloten worden op het vlak van beeldkwaliteit.

MERK

EDITORS' CHOICE