ARTIKELSonore

Het verschil met Sonore


Gastauteur | 18 december 2011 | Sonore

Daarna was het tijd voor de Sonore kabel. Mijn mond viel open... (laat ik het maar netjes zeggen). Wat een enorm verschil. Dit verschil was nog veel groter dan met de andere kabels. Dit kan niet waar zijn dacht ik. Maar om mij heen had werkelijk iedereen dezelfde ervaring. Zelfs onze kritische man stamelde ‘ik vind dit niet leuk’, en dat dit een totaal nieuwe dimensie gaf aan zijn zoektocht naar een beter geluid.

Vervolgens kon Cock nu wel zijn verhaal doen, zonder door ook maar iemand in de rede te worden gevallen. Cock gaf aan dat de werking van de Sonore kabels gebaseerd is op een geheel andere manier van benaderen. De stroomkabel is op een aparte wijze gevlochten en bestaat ook, net als alle andere Sonore kabels uit hele dunnen draden. Dit alles geeft een filterende werking op alle troep die op het lichtnet zit.

Het is pure eenvoud van waaruit wordt geredeneerd. De stroom die door o.a. interlinks gaat is heel laag. Dikke kabels zijn helemaal niet nodig en zorgen alleen maar voor ongewenste effecten. Het geeft alleen maar versmering van het geluid en looptijdverschillen tussen de verschillende frequentiegebieden. Ook afscherming is uit den boze. Ook dit levert alleen maar ongewenste effecten en verdere verslechtering op. Cock gaf nog verdere uitleg over de kabels. Elke keer kwam het er op neer dat er sprake was van eenvoud en geen mooie marketing humbug.

Ik vond het een goed en duidelijk verhaal, gebracht door iemand die al heel lang bezig is met deze materie en het juist eens op een nieuwe manier heeft benaderd, weg van de platgetreden paden. Uiteraard kwam bij de meesten wel de vraag "als er dan sprake is van zoveel eenvoud, waarom dan toch een stevige prijs voor de kabels?" Ook daarop had Cock een aannemelijk antwoord. De kabels worden gemaakt van een bijzonder type draad wat helaas niet meer wordt gemaakt, vanwege de veel te hoge productiekosten. Sonore heeft de laatste kilometers kunnen opkopen. Mat andere woorden, het is een eindig product en dat kost nu eenmaal meer dan een massaproduct. Daarnaast worden alle kabels met de hand gevlochten en afgemonteerd. Een luidsprekerkabel is al gauw een dag werk. 

Er werden nog wat luistersessies gedaan, onder andere met mijn eigen kabeltjes, die het gelukkig beter deden dan dure kabels die tijdens de demonstraties ook langs waren gekomen. Maar elke keer weer kwamen de Sonore kabels er als superieur uit. Een beetje gedesillusioneerd ging ik weer naar huis met mijn interlinkjes - Sonore kabels maken dus wel degelijk verschil.

Lees hier ook het verhuisbericht van ACF Audio

MERK

EDITORS' CHOICE