NIEUWS

Winnaars: Home Theatre Audio

Redactie HiFi.nl | 15 augustus 2016 | Fotografie Fabrikant

Speakersysteem voor thuisbioscopen: DALI OPTICON 5.1

De OPTICON 5.1 is een geavanceerd systeem voor (middel)grote ruimtes en kan even goed overweg met muziek als met films met surround sound. Dankzij drivertechnologie op basis van papier- en houtvezels in combinatie met Soft Magnetic Compoud-motoren en DALI's eigen hybride tweetermodule is het systeem geraffineerd en krachtig. Dat resulteert in een diep, sfeervol en helder surroundgeluid. "De uitvoering is uitstekend en het design prachtig, kortom: het perfecte paradepaardje."

Receiver voor thuisbioscopen: Denon AVR-X2300W

De AVR-X2300W is een solide en stijlvolle 7.2. AV-receiver. Hij ondersteunt UHD Blu-ray-passthrough door middel van een HDMI 2.0a-aansluiting, en kan via Wi-Fi, Bluetooth en traditionele AV-connectoren op een breed spectrum aan bronnen worden aangesloten. Dankzij een gebruiksvriendelijke setup-wizard is het bovendien eenvoudig om hem te integreren in een thuisbioscoop, maar veruit de beste feature is het indrukwekkende geluid dat hij produceert. Van kleine nuances tot grootse dynamiek, het is geen enkel probleem. Dankzij Dolby Atmos-decodering is het ook mogelijk een driedimensionale surround-ervaring naar je thuisbioscoop te halen. Ook DTS:X zal binnenkort worden ondersteund.

Soundbase: Canton DM 55

Hoewel de DM 55 de kleinste soundbase is van het merk, is er niet bezuinigd op de afwerking. Hij is beschikbaar in gelakt zwart, wit of zilver en voorzien van een mooie glasplaat die dient als robuuste ondergrond voor je tv. Met zes drives (twee tweeters, twee mid-range en twee woofers) en een 200W versterker biedt de Canton bovendien meer dan genoeg op het gebied van geluid. Van gigantische explosies en overvliegende ruimteschepen tot intieme gesprekken, niks is echt een probleem voor deze soundbase. "Een geweldige aanvulling op elke thuisbioscoop."

Soundbar: Yamaha YSP-5600

Eigenlijk is het niet eerlijk om nog van een soundbar te spreken: de YSP-5600 behoort met zijn unieke mogelijkheden tot een klasse apart.” Yamaha heeft met de YSP-5600 namelijk een soundbar op de markt gebracht die een nieuwe standaard zet. Dolby Atmos-ondersteuning, een 4K-compatible HDMI-aansluiting en een equalizer die het geluid automatisch aanpast aan de ruimte; het zit er allemaal in.

Met maar liefst 46 drivers creëert de YSP-5600 een volwaardig 7.1.2-geluid met een “ongelooflijk groot, meerlagig, driedimensionaal geluidsveld.” Net als veel producten van Yamaha is ook deze soundbar voorzien van de MusicCast multiroom technologie van het merk zelf, zodat hij gebruikt kan worden om overal in huis muziek- en tv-geluid te streamen.

High-end thuisbioscoop: Trinnov Audio Altitude32

"Serieuze thuisbioscoopfanaten die op zoek zijn naar de ultieme ervaring hoeven niet verder te zoeken: de Trinnov Audio’s Altitude32 biedt alles wat zij zich kunnen wensen." Een flinke statement van EISA, maar met een output van 32 afzonderlijke kanalen is de Trinnov dan ook geen doorsnee thuisbioscoopprocessor. Dankzij geavanceerde kameroptimalisatie en equalizer stem je het geluid eenvoudig af op de opstelling van de speakers en andere kenmerken van de thuisbioscoop. Ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X en Auro 3D zorgt voor ongeëvenaarde helderheid en aanwezigheid. Bovendien is de Altitude32 eenvoudig te bedienen met een pc, smartphone of tablet.

Beste prijs-kwaliteitverhouding speakersysteem voor thuisbioscopen: Monitor Audio Bronze 5.1

"Wie op zoek is naar speakers op instapniveau zal niet gauw iets mooiers of beters vinden dan de Bronze-serie van Monitor Audio." Dat komt in het bijzonder door de speciale C-CAM-conussen, die hun gehele oppervlak gebruiken om geluid voort te brengen en pas sinds kort gebruikt worden in de Bronze-serie. De serie kenmerkt zich door een ijzersterke weergave van hoge frequenties, waarbij textuur en nuances goed tot hun recht komen. Zowel gesprekken als meer dynamische geluidsfragmenten klinken indrukwekkend en met de W10-subwoofer is ook al snel een solide basis gelegd. 

Ultra-HD speler: Panasonic DMP-UB900

Het is 's werelds eerst Ultra HD Blu-ray speler, maar de Panasonic heeft geen probleem met het waarmaken van de hoge verwachtingen. Het 4K HDR-beeld is een overduidelijke verbetering ten opzichte van 'normaal' Full HD beeld, voornamelijk dankzij rijkere details, vloeiende kleurgradaties en indrukwekkende dynamiek. Maar de DMP-UB900 heeft meer in petto: upscaling van 1080p-discs, supersnel laden en een uitgebreide DLNA-client maakt dit "het Zwitserse zakmes onder de Blu-ray-spelers die elke taak moeiteloos aankan."

AV-accessoire: SPIN remote-afstandsbediening

Het gebruiken van meerdere remotes om al je apparaten te bedienen is dankzij de SPIN Remote verleden tijd. Deze afstandsbediening is, zoals het unieke design wellicht al verraadt, gericht op eenvoud. De metalen koepel is volgestopt met bewegings-, rotatie-, richtings- en aanraaksensoren, zodat hij middels gebaren en bewegingen bediend kan worden. Via de intuïtieve smartphone-app kun je verschillende functies aan de remote toewijzen, wat het tot een waar genoegen maakt om hem te gebruiken ter bediening van alle tv's, speakers en verlichting.


EDITORS' CHOICE