REVIEWSamsung

Timo Rogier uit Pijnacker

Timo´s beweegredenen om mee te doen aan de test? Hij heeft al jaren alles in huis van Samsung en is er erg tevreden mee. Nu is hij ook al enige tijd opzoek naar draadloos muziek streamen. Zijn vrouw vraagt namelijk al maanden wanneer ze eens lekker muziek kan luisteren door heel het huis! Nu wil Timo eindelijk van dit ‘gezeur’ af zijn, en hij zou het daarom  super vinden om deze Samsung speakers te testen, zodat ze een goeie keuze kunnen maken. En natuurlijk verwacht hij het beste met Samsung…

Uitproberen
“Het opstarten van de installatie ging prima, heel eenvoudig. Maar ik moet zeggen dat ik in het verleden ook wel in een elektronicazaak heb gewerkt en wel het éen en ander gewend ben. Bovendien hou ik wel van wat pielen. In ieder geval: het werkte allemaal, behalve dan de verbinding met de tv. Die is bij ons ook van Samsung, is nog niet eens zo oud, maar de connectie kwam niet tot stand. Wel via bluetooth, dan klonk het prima, maar niet via de wifi. Als je vervolgens dan gaat groeperen, wordt de bluetooth functie automatisch uitgeschakeld. Dat is ook logisch, want bluetooth werkt nou eenmaal één op één. Daarom wou ik het ook via de wifi tot stand brengen. Maar goed, ik moet er wel bij zeggen dat de site van Samsung me al had gewaarschuwd: onze tv was ‘te oud’. Ik ga het misschien nog met een wifi-stick proberen.”

Resultaten
“Ik heb me vooral gefocust op de muziek, via mijn telefoon, de app en de speakers. Nou, ik heb me echt verbaasd over het laag dat uit die speakers komt, vooral bij de R3. Het hoog vind ik iets te schel. De app vind ik zeer gebruiksvriendelijk, alhoewel er wel wat vertraging op de lijn leek te zitten. De tap- en swipe-functie vind ik ook goed werken. Als je dan weer met de app aan de slag gaat, sluit de tap- en swipe-functie automatisch af. De R3 heeft een iets groter display, waardoor die beter leesbaar is. Verder vind ik het mooi dat bij de R3 de adapter erin is verwerkt, daarmee vind ik hem ook mooier dan de R1.

Het 360 graden geluid is op zich best wel oké, maar toch heb je de neiging om de speakers dicht bij een muur te zetten. Dat komt ook een beetje door de lengte van het netsnoer. Met een lengte van anderhalf meter levert dat natuurlijk ook zijn beperkingen. We wonen in een rijtjeshuis met een woonmaker van zo´n 50 vierkante meter. Die inhoud kan zowel de R1 als de R3 makkelijk ´vullen´. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de R1 wat langer heb getest, wellicht ook omdat ik het geluid ervan beter vind klinken in vergelijking met de R3. De R1 vind ik in ieder geval verbazingwekkend goed klinken. Voor de keuken willen we eigenlijk ook wel een aparte bluetooth speaker, maar dat is met die R1 helemaal niet nodig. Het geluid bereikt makkelijk vanuit de woonkamer de (open) keuken. Ikzelf luister naar allerlei soorten muziek, van pop tot klassiek, met een lichte voorkeur voor eighties en nineties muziek. Dire Straits klinkt echt super op die R1.”

Resumeren
“Ik vind een prettig werkend en klinkend geluidssysteem van Samsung. Ook mijn vrouw kon goed uit de voeten met de speakers. Jammer dat ik de wifi/verbinding met de tv niet aan de praat kreeg. Mijn voorkeur gaat vanwege het geluid uit naar de R1.”


EDITORS' CHOICE