NIEUWSTeufel

Multiroom

Jamie Biesemans | 14 september 2015 | Teufel

Blijft het wel moeilijk om mensen net op Raumfeld te wijzen. Online zoeken naar ‘multiroom’ levert je veel hits op. Hoe gaan jullie dat aanpakken?
Het is niet makkelijk. Wat we moeten blijven doen is ons verhaal vertellen. We zijn nu bezig met niet alleen het merk online te promoten en met offline partners te werken, maar we gaan nog een stap verder. Hier in Berlijn, onder ons hoofdkantoor in de Bikini Hause, hebben we een flagshipstore. In Amsterdam openen we op half november onze eerste Nederlandse store, we kijken nu al naar een locatie in Antwerpen of Brussel. We kijken naar locaties in Hamburg, Dusseldorf, Wenen, Zurich… We hebben een plan om winkels te openen voor beide merken, om zo Teufel en Raumfeld dichter bij mensen te brengen. Uiteraard blijven we online verkopen, dat is onze bread & butter. Je hebt de mogelijkheid om producten acht weken lang thuis te testen en te horen, iets dat echt werkt. We hebben in Berlijn ook een customer support met een team van Nederlanders, die op vragen kunnen antwoorden. Dat zijn de punten waar we proberen een verschil te maken.Bij het multiroom-gebeuren waren jullie er heel vroeg bij, van rond 2008. Dat is heel wat vroeger dan de andere merken die nu op IFA met multiroom uitpakken….
Ja, we hadden al heel vroeg een visie. We hebben natuurlijk aanvankelijk de focus gelegd op Duitstalige landen, omdat we feedback nodig hadden rond de gebruikerservaring. Zoals je al zei, is software voor een audiobedrijf nieuw terrein. We hebben enkele jaren 
hard moeten werken, maar nu zijn we zo ver – met de nieuwe mobiele app die net verscheen – dat we de stap kunnen maken naar het grote publiek. Het gemakkelijkheid van het bedienen, gebruiken, installeren, is nu zo hoog dat we de grote massa kunnen aanspreken. Daar ben ik trots op. Heel wat bedrijven moeten die ervaring nu nog beginnen opbouwen. Dat hebben we al vijf jaar lang gedaan, met heel veel systemen en in veel huishoudens. 

MERK

EDITORS' CHOICE