NIEUWSTeufel

Teufel kiest Amsterdam voor tweede brandstore

Redactie HiFi.nl | 30 juni 2015 | Teufel

Groot nieuws uit Duitsland: De Berlin Acoustics Group, het moederbedrijf achter audiospecialisten Teufel en Raumfeld, zal zich wat winkels betreft niet langer beperken tot Berlijn. In het najaar van 2015 zal er een gloednieuwe brandstore geopend worden in het centrum van Amsterdam.

De winkel waar zowel de productlijnen van Teufel als die van Raumfeld samenkomen wordt gevestigd op de hoek van de Van Baerlestraat en de P.C. Hooftstraat. De nieuwe locatie in Amsterdam is pas de tweede winkel die de Berlin Acoustics Group, vooral actief via de online webshop, opent nadat de eerste flagshipstore in Berlijn in april 2014 toegankelijk werd voor klanten.

De winkel in Amsterdam is nog in ontwikkeling, maar hier rechts zie je alvast wat foto's van de locatie in Berlijn.

“De hoogwaardige kwaliteit van de audiosystemen van Raumfeld en Teufel hebben niet alleen een zeer goede reputatie in het thuisland Duitsland, maar ook in Oostenrijk, Zwitserland én in Nederland. In deze landen realiseerden we in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei”, vertelt Edgar van Velzen toe, de Nederlandse CEO onder wiens leiding de omzet van de Berlin Acoustics Group in de afgelopen drie jaar verdubbelde.

“Voor ons is de Nederlandse markt ook een goede graadmeter voor onze expansieplannen op internationaal vlak. We kijken zeer selectief naar onze groeimarkten en we hebben een heel bewuste keuze voor Amsterdam gemaakt. Dit is nog maar het begin. Zo willen we niet alleen in Nederland verder doorgroeien, maar ook een belangrijke speler in de audiomarkt worden in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en in Scandinavië. Daarbij geloven wij sterk in de kracht van omni-channel waarbij online de hoofdrol blijft spelen en offline een ondersteunend karakter heeft. Een brandstore is uiteraard goed voor de branding van beide merken, maar geeft ons ook de mogelijkheid het directe contact met onze klanten verder uit te breiden.”

Sinds de jaren negentig zijn de producten Teufel in Duitsland alleen te koop via de webshop. Het merk Raumfeld dat bekend is om zijn wifi-speakers, werd vijf jaar geleden aan het portfolio toegevoegd en is enkel online te verkrijgen. Van Velzen legt uit: “Het komt vaak voor dat merken, naast de reguliere winkelvloer, ook een online shop opzetten. Wij pakken het juist andersom aan: in de afgelopen decennia hebben wij ons uitsluitend op online verkoop gericht waardoor we binnen dit segment een grote voorsprong ten opzichte van onze concurrenten hebben opgebouwd. Noem het eigenwijs of tegendraads, maar voor ons is het zeer succesvol gebleken. En alhoewel online onze focus heeft, zien we een store zeker als toegevoegde waarde en is de tijd nu rijp om met onze Amsterdamse brandstore zowel potentiële Teufel- als Raumfeld-klanten te overtuigen. Het geeft ons bovendien de mogelijkheid om voor onze Nederlandse klanten lokale evenementen te organiseren.”

MERK

EDITORS' CHOICE