Het park in

Park Spoor Noord Antwerpen - BW P5 Wireless

De klimmende zon verdringt steeds meer schaduwplekken rond het Kaai-gebied, we besluiten het iets verder op te proberen. Het nieuwe Park Spoor Noord is niet eens zo gek ver van het centrum. We zien gelijk veel mensen in rust-stand, beter gezegd ligging. Daar moet wel iets voor ons te halen zijn.

Asiadok Zuidkaai, 14.25 uur, 30 °C
Maayke Wellink
Maayke ligt lekker op een grasveld, in de schaduw van een enorme flatgebouw. Daar ligt ze relaxed naar muziek op haar hoofdtelefoon te luisteren. We mogen haar wel even storen met onze hoofdtelefoon. “Ik mag graag met de hoofdtelefoon op naar muziek luisteren. Ik luister graag naar game-muziek. Bij Child of Light zit heerlijke muziek. Ook de soundtrack bij Okami vind ik heel mooi, Ryoshima 1&2. Ik heb een redelijk goede hoofdtelefoon, een on-ear. Ik luister trouwens niet alleen via de hoofdtelefoon. Op mijn kamer heb ik een stel luidsprekers en dan kan en mag het wat harder.

Bowers & Wilkins P5 test Antwerpen

“Deze P5 klinkt echt super. Hij zit ook echt lekker op je hoofd en oren”

Ik ben nu een paar dagen bij mijn vader hier in Antwerpen op bezoek en dan vormen mijn mobieltje in combinatie met mijn hoofdtelefoon mijn geluidsinstallatie. Ik heb voor het hardlopen ook nog in-ear oordopjes, die blijven goed zitten en leveren redelijk geluid. Deze P5 klinkt echt super. Hij zit ook echt lekker op je hoofd en oren. En wat me ook gelijk opvalt is dat ie het omgevingsgeluid goed afschermt. Ik hoor alleen maar mijn eigen muziek heel helder.”

Viaduct-Dam, 15.00 uur, 30 °C
Francois Janssens
We treffen Francois samen met zijn zoontje in de schaduw van een viaduct. Daar ligt een mooi skateparcours, waar zijn zoontje zich helemaal op uit kan leven. Terwijl Francois zijn zoon met een schuin oog in de gaten houdt, neemt hij voor ons uitgebreid de tijd om de P5 te beluisteren. “Ik luister heel graag naar muziek, het liefst de hele dag. Dat kan ook prima via mijn werk, ik vaak onderweg met de bestelbus en dan luister ik naar de autoradio. Radio 2 is wel mijn favoriet, maar ik luister ook wel naar andere zenders, radio Nostalgie bijvoorbeeld.

Bowers & Wilkins P5 test Antwerpen

“Er gaat nu een heel nieuwe wereld voor mij open. Amai, wat klinkt dat goed”

Mijn muzieksmaak? Breed. Van Doe Maar naar Pink Floyd, Simple Minds en O.M.D. Die laatste heb ik hier vlakbij nog in het Sportpaleis gezien. Dat was echt goed. Ik ben helemaal niet gewend om naar muziek via een hoofdtelefoon te luisteren. Er gaat nu een heel nieuwe wereld voor mij open. Amai, wat klinkt dat goed. Ik heb wel wat last van windgeruis, maar we zitten hier ook wel behoorlijk op de wind, dus ja, dat is ook niet gek. Voor de rest heb ik heir niks op aan te merken. Nou ja, wel dat ie veel geld kost.”

Het stadsstrand lokt. We zoeken toch nog het warme zand op.

(Vlakbij) Cargo zomerbar, 15.30 uur, 34 °C…
Jonathan Wijnen
Jonathan ligt met zijn gezin vlak bij het water, languit in het stads-zand. Hoewel het nu wel erg warm is, wil hij graag naar onze hoofdtelefoon luisteren. “Ja, muziek is belangrijk voor mij. Ik ga voor de betere pop zeg maar. Die Anarchistische Abend Unterhaltung, Nick Cave, Asian Foundation, om maar wat namen te noemen. Ja, Studio Brussel is ook wel mijn radiozender, maar ook anderen, zoals Radio 1. Thuis luister ik via mijn stereo-installatie, waarbij ik een bluetooth receiver heb aangekoppeld. Dan stream ik via mijn iPhone. Dat is toch wel de meest gebruikte manier om muziek mee te beluisteren in huis. Het verschil tussen mp3 en cd-kwaliteit hoor ik dan niet echt. Ik heb ook een hoofdtelefoon headset die kostte rond de honderd euro. Kwalitatief valt die me toch ietsje tegen, ik had er iets meer van verwacht.

Bowers & Wilkins P5 test Antwerpen

“Ik hoor een bijzonder zuiver, warm geluid. Ik vind de bas er goed door komen, niet te vet, niet allesoverheersend”

Het draadloze van deze P5 spreekt me sowieso al aan. Ik hoor een bijzonder zuiver, warm geluid. Ik vind de bas er goed door komen, niet te vet, niet allesoverheersend. Ik heb net naar mijn favoriete nummer van D.A.A.U. zitten luisteren, Drieslagstelsel III, dat klonk echt heel goed. De randgeluiden worden goed weggenomen, ik hoor vrijwel niets van al het gegil hier om me heen. Chapeau. De hoofdtelefoon zit ook goed op mijn hoofd. De prijs vind ik wel aan de stevige kant.” Jonathan’s partner, die ook meegeluisterd heeft, verwachtte die prijs daarentegen wel. “Kwaliteit heeft zijn prijs”, laat ze ons weten.

MERK

EDITORS' CHOICE