Getest op straat: de Bowers & Wilkins P5 Wireless

De Britse producten van het betere geluid Bowers & Wilkins brachten in 2010 een fenomenale hoofdtelefoon op de markt: de P5. Die kreeg lovende woorden en lyrische recensies alom. Nu is er de P5 wireless. Kan de hoofdtelefoon zonder snoer net zo imponeren als zijn bedraadde voorganger? Die vraag gingen we deze keer niet zelf beantwoorden. We gingen maar weer eens op pad. In Antwerpen peilden we de mening van de man en vrouw op (een warme) straat.

Het is al weer vijf jaar geleden dat Bowers & Wilkins ons aangenaam verraste met het uitbrengen van de P5 koptelefoon. Hier kan je de review terugvinden, maar samengevat komen we terug met trefwoorden als fraai en rank design, behoorlijk onverwoestbare constructie en doordacht concept. Maar vooral, bottomline, een koptelefoon die een zeer goede geluidskwaliteit levert.

Wireless is more
We zijn nu een tijd verder en kunnen nu met terugwerkende kracht constateren dat Bowers & Wilkins destijds een bijna perfecte koptelefoon heeft weten af te leveren. Bijna: want in het huidige tijdperk wil een grote groep consumenten een wireless hoofdtelefoon. Dat wordt namelijk als een groot gemak beschouwd. Bowers & Wilkins heeft lang gewacht met het voldoen aan die wens. Daar zal vast een hele goede reden voor zijn geweest, eentje die we zelf wel kunnen bedenken. De Britten zullen net zolang aan de draadloze versie van de P5 hebben gewerkt, totdat ze tevreden waren over de geluidskwaliteit er van. Want op dat vlak zal het woord concessie niet snel zijn intrede doen bij Bowers & Wilkins. Vandaar wellicht de behoorlijke lange tijdsspanne tussen de P5 met en zonder bedrading.

Nu is hij er dan. Dankzij de Bluetooth aptX aan boord zou de geluidskwaliteit op het zelfde niveau als zijn voorganger uit moeten komen. Wij hebben dit keer maar weer eens naar de mening van de man en vrouw op straat gepeild. Daarvoor gingen we deze keer naar Antwerpen. We verklappen alvast dat de P5 Wireless hittebestendig bleek…

Bowers & Wilkins P5 test MAS Antwerpen

Een hele Tour in Antwerpen
Voor onze straattest hadden we gehoopt op mooi weer. Maar dat het kwik deze middag ver over de dertig graden Celsius zal reiken, maakt ons dan weer een beetje bang. Wie in Antwerpen zal met deze temperatuur nog ‘oorwarmers’ op willen doen? Ach, je moet wat over hebben om van het betere geluid te kunnen genieten, houden wij onszelf voor. En gelukkig vinden we voldoende muziekliefhebbers die daar ook zo over denken. Terwijl wij een strategische plek opzoeken in het centrum van de Vlaamse hoofdstad, wordt ondertussen ijverig gewerkt om de stad startklaar te maken voor de Tour de France enkele dagen later.

Vlakbij ons ligt een weg na te gloeien van het verse asfalt dat de wegarbeiders er net nog op gelegd hebben. Wij zullen niet meer klagen over te hete arbeidsomstandigheden…We positioneren ons in de buurt van de noordelijke Kaaienbuurt, dicht bij de Schelde, in de hoop van enige verkoeling van het water. Dit is momenteel the place to be in Antwerpen. Sinds het majestueuze MAS zich hier heeft gevestigd , is het gebied rondom enorm in ontwikkeling. Indrukwekkend! Wij zoeken onze eerste tester.

MERK

EDITORS' CHOICE