De stad in

Sint-Aldegondiskaai, 12.25 uur, 31 °C
Michiel de Vry
Michiel geeft aan dat hij de P5 Wireless hoofdtelefoon wel even wil testen. Hij zit net even buiten in de zon en moet zo weer aan het werk. “Ik luister veel naar muziek. Ook via de hoofdtelefoon. Ik heb zelf een vrij goede hoofdtelefoon vind ik, maar dat is wel een met bedrading. Ik ben benieuwd naar deze draadloze P5. Mijn muzieksmaak is vrij breed, van klassiek tot metal, dus ja, dan weet je het wel. Mijn favoriete muzikanten zijn ook heel divers, van Sufjan Stevens naar Tool en Frank Zappa. Thuis draai ik de muziek vaak via mijn stereo-installatie, maar op het werk doe ik dat via een hoofdtelefoon. Ik ben architect en als ik dan met technische tekeningen bezig ben werkt dat heerlijk met muziek op mijn hoofd.

Bowers & Wilkins P5 test Antwerpen

“Het feit dat deze wireless hoofdtelefoon ook met bedrading kan vind ik zeker een plus”

Mijn eerste indruk van de P5? Ik vind hem wel vrij bassig, dat ligt ook aan de muziek die ik nu heb opstaan. Ikzelf hou meer van neutraal klinkende weergevers. Ik ben ook wel een beetje sceptisch over draadloze hoofdtelefoons, naar mijn mening is het met bedrading toch nog beter. Het feit dat deze wireless hoofdtelefoon ook met bedrading kan vind ik zeker een plus. Maar deze P5 klinkt zo zeker niet slecht, integendeel. Hij zit ook prettig op je oren. Ik ben wel benieuwd naar mijn FLAC-bestanden op mijn pc hoe die via deze hoofdtelefoon zullen klinken. Op mijn mobiele telefoon heb ik nu alleen mp3’s. De prijs van de draadloze P5 is wel veel geld, maar voor een goede hoofdtelefoon wil ik wel investeren.”

Godefriduskaai, 13.55 uur, 32,5 °C
Zakari Daali
Zakari zit buiten aan de kade te lunchen, heeft net zijn pauze genomen. Hij wil ‘onze’ P5 wel eens even horen. “Ik luister graag naar muziek. R&B, electro en house, dat zijn wel mijn muziekstijlen. Ik hou momenteel erg van de muziek van Kendrick Lamar, maar ook Rihanna. De momenten dat ik naar muziek luister is meestal onderweg, ook vaak in de auto via de radio. Thuis is het wat minder. Maar toch ook vaak via een hoofdtelefoon. Naast goedkope ‘oortjes’ heb ik ook een hele goeie, eentje met de naam van een dokter erin, ha, dan weten jullie wel welke.

Bowers & Wilkins P5 test Antwerpen

“Wat me ook opvalt is dat deze hoofdtelefoon goed afsluit, de omgevingsgeluiden hoor je bijna niet”

Het geluid van deze P5? Goed geluid hoor. Het klinkt allemaal lekker ruimtelijk en duidelijk. Ook wel strak. Het draadloze spreekt me zeker aan, dat is gewoon erg gemakkelijk. Wat me ook opvalt is dat deze hoofdtelefoon goed afsluit, de omgevingsgeluiden hoor je bijna niet. Het is hier waar we nu zijn toch vrij rumoerig, maar daar heb je nauwelijks hinder van. Dat de bluetooth functie van deze hoofdtelefoon 17 uren meegaat lijkt me meer dan voldoende. De prijs van deze hoofdtelefoon is wel hoog, maar goed, daar krijg je dan wel kwaliteit voor.”

Entrepotkaai, 14.20 uur, 33 °C
Emma Damen
Emma neemt net even een ‘break’. Ze is net klaar met haar studie en doet nu vakantiewerk in het MAS. Ze heeft wel even tijd voor ons en onze hoofdtelefoon. “Je kunt wel zeggen dat ik veel naar muziek luister ja. Dat doe ik op allerlei manieren, maar toch nog veel via de radio. Studio Brussel is wel mijn ding, dat wil zeggen: daar vind ik mijn muzikale voorkeuren. Het betere popwek, zeg maar, daar zitten veel Belgische bands tussen. Absent Minded, Intergalactic Lovers en The Sore Losers. Maar laat ik vooral good old dEUS niet vergeten.

“Deze P5 klink echt heel mooi, dit is wel even wat anders dan ik gewend ben”

Ik luister ook graag via mijn hoofdtelefoon, een on-ear met bedrading. Daar ben ik op zich best tevreden mee. Deze P5 klink echt heel mooi, dit is wel even wat anders dan ik gewend ben. Ik ben draadloze hoofdtelefoons helemaal niet gewend, maar ik had wel wat geruis verwacht. Maar dat is bij deze helemaal niet het geval. Dit is echt wel een kwalitatief hoogstaande geluidsweergever. Maar dat mag ook wel voor dat geld.”

MERK

EDITORS' CHOICE