ARTIKELiEar Tilburg

Streaming

Aan het eind van de dag bezoek ik ook nog even de demonstratie van importeur Latham Audio, die  in deze sessie de nieuwe Streaming interface App van Naim als noviteit toonde, gekoppeld aan een vergelijk tussen de verschillende Uniti producten. Een set Focal Aria 948 luidsprekers zorgde voor een diepe, strakke en opwindende weergave en liet heel goed het verschil in power horen tussen de compacte UnitiQute en de full size SuperUniti. Waar ik zelf erg van gecharmeerd ben is de nieuwe bediening-app voor haar streamers die Naim onlangs heeft uitgerold. Deze compleet nieuw gebouwde en strak vormgegeven app is voorzien van allerlei handige nieuwe functionaliteiten die de bediening intuïtiever en soepeler maken.

Tijdens de demonstratie werd de app weergegeven op een groot scherm zodat iedereen kon meekijken. De allergaafste functie die er in zit is wat mij betreft ‘het boekje’. Naim heeft een overeenkomst gesloten met RoVi, de Amerikaanse uitgever van de online All Music Guide, waardoor ze alle gegevens over artiesten en albums uit die enorme en steeds groeiende database kunnen gebruiken om praktisch alle albums in je playlist van een eigen ‘boekje’ te voorzien. In dat boekje kun je op je smartphone of tablet  bijna letterlijk bladeren, en je vindt er informatie over de artiest, het album, maar ook over de technische specificaties van het gespeelde bestand (zoals de tijdsduur, bestandsformaat en resolutie), gerelateerde albums, muzikanten die meespelen en ga zo maar door. De algemene kritiek dat streaming je nogal weinig ‘in handen geeft’ omdat er maar 1 plaatje (doorgaans de hoes van het album) kan worden getoond is door Naim succesvol gepareerd.

Gaat Dat Zien
Na de eerste dag (met nog 5 te gaan) al een conclusie trekken gaat me wat te ver, maar ik kan al wel vaststellen dat de organisatie wederom perfect in orde is, dat de omvang van de show dit jaar opnieuw gegroeid is, en dat de aanwezige gasten op de enkele onvermijdelijke kniesoor na allemaal heel positief zijn. Genoeg reden dus om de A/V 6-Daagse te gaan bezoeken.

Deze laatste alinea zal na afloop van de show (op zondag 26 oktober 2014) zijn actualiteit verliezen, maar latere lezers voelen zich wellicht geïnspireerd om volgend jaar eens een kijkje te gaan nemen. Maar voor nu: kijk voor het complete programma op de website van iEar’ en schrijf je in voor de demonstratie(s) van je keuze. Je kunt ook gewoon binnenlopen, maar door je te registreren kan iEar’ wat beter rekening houden met de inkopen voor de verzorging van ‘de inwendige mens’. Want ook qua hapjes en drankjes is dit altijd een zéér goed verzorgd evenement. Het is in tijden dat de hifi in woelige wateren verkeert erg prettig om te merken dat er nog steeds winkels zijn die goede initiatieven ontplooien en daarop doorpakken. Volgend jaar oktober ben ik dan ook zeker weer van de partij bij de A/V 6-Daagse van iEar’…

Ook 24, 25 en 26 oktober kun je er nog terecht!


EDITORS' CHOICE