ARTIKELSonus faber

Meer luisteren

Slechts één track – Little Arithmetics van dEus – hebben we nodig om te beseffen dat de Venere’s zich geweldig in hun sas voelen in hun nieuwe omgeving. De geluidsbron is dezelfde gebleven –  een Sonos Connect streamer, gevoed met Apple Lossless bestanden -, maar de D/A-conversie en de versterking zijn nu respectievelijk in handen van de Meridian 861 IV processor en van twee McIntosh MC501 versterkers. Daarbij komt een Velodyne subwoofer het zaakje tot 60 Hz ondersteunen.

De zangstemmen van dEus – ja, dat zijn er meerdere – klinken in ieder geval excellent. Heel open en heel aanwezig, ook. Eens te meer blijkt dat het mid – het gebied waar de stemmen zich bevinden – het sterkste punt van deze luidsprekers is. En dat is best slim, want het menselijk gehoor is nu eenmaal het gevoeligst voor dat frequentiedomein. 

‘The Seldom Seen Kid’ van Elbow, dan. De krachtige dynamieksprong die zo typerend is voor ‘Starlings’, zet de Venere 3.0 één op één neer, zonder een krimp te geven.

Niet alleen de stem klinkt top, ook het brede, stabiele en geloofwaardige stereobeeld maakt het luisteren tot een prettige ervaring.

MERK

EDITORS' CHOICE