ARTIKELSonus faber

Recensie Sonus Faber Venere 3.0

Er zijn heus wel redenen te bedenken waarom je een Pagani Huayra zou willen hebben. Zo wordt deze peperdure sportauto standaard geleverd met een Sonus Faber premium audiosysteem. Gelukkig maakt Sonus Faber ook luidsprekers voor de huiskamer…

Pagani Automobili en Sonus Faber bieden alle twee het premium-gevoel, en ze zijn beiden in Italië gevestigd. In die opzichten is een samenwerking tussen de twee een logische zet. Op het vlak van looks en stijl ligt een samenwerking dan weer minder voor de hand.

Want waar voor de Pagani’s de term ‘outrageous’ feitelijk nog een understatement is, laten de Sonus Faber-luidsprekers zich eerder omschrijven als minimalistische chique. Sonus Fabers zien er doorgaans uitermate elegant uit en het afwerkingsniveau is pico bello. En dat is bij de nieuwe Venere luidsprekerfamilie – het onderwerp van deze test – niet anders.    

Venere 3.0

De nieuwe Venere luidsprekerfamilie telt zes leden. De grootste van de familie – de Venere 3.0 – hebben we op testbezoek. Het afwerkingsniveau van deze vloerstaanders is boven elke twijfel verheven. Veel beter dan dit wordt het niet. Ook niet als je veel meer zou betalen. Over de looks valt natuurlijk te discussiëren, maar het aantal mensen dat z’n neus ophaalt voor deze Sonus Fabers is toch wel heel klein te noemen.

Drivers

Als gevolg van de min of meer driehoekige vormgeving van de kast, bestaat het achterpaneel uit niet veel meer dan een dunne lat. Waaronder de dubbel uitgevoerde luidsprekerterminals een plaatsje gekregen hebben. 

Zoals net al even aangehaald, heeft de kast een soort driehoekvorm met afgeronde hoeken. Dat ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt er ook voor dat interne staande golven weinig kans krijgen.

Als we de vier drivers die de Venere 3.0 rijk is van onder naar boven bekijken, dan treffen we eerst twee woofers aan, elk met een diameter van 180 mm. Daarboven zit een 150 mm grote middentoner. Helemaal bovenaan is de 29 mm dometweeter geplaatst. 

MERK

EDITORS' CHOICE