ARTIKEL

Niks in je handen

Dieter van den Bergh | 26 januari 2016
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 14 april 2014

De hoge resolutie-variant is er voor de ‘dedicated’ luisteraar in de woonkamer, zegt Marijn, en kost 21 euro. De cd-kwaliteit is er voor diegene die het bijvoorbeeld op cd wil branden (17 euro) en voor 11 euro heb je de mp3-variant. “Prima voor in de auto of tijdens het sporten”, zegt Marijn. 

“Maar je hebt dus helemaal niks in je handen”, protesteert Marlein. “Nou, jawel, een iPad bijvoorbeeld.” “Maar geen platenhoes ofzo.” “Nee, maar in de app kunnen we juist weer extra dingen kwijt, zoals een foto- en video-gallery.” “Het zou niks voor mij zijn, je kunt je platen niet naast elkaar zetten, niet verzamelen.”

Marijn: “Er zijn inderdaad mensen die vinden dat er beperkingen aan ons product zitten, qua look en feel. Maar voor hen maken we het ook niet. Het is voor die muziekliefhebber die kiest voor gemak en voor hoogwaardig geluidskwaliteit. Het is net als met koffie zetten. Sommige mensen nemen uitgebreid de tijd om de beste koffie te maken. Ik heb niks met koffie, maar zou dan toch nog liever een automaat hebben.”


EDITORS' CHOICE