ARTIKEL

De kracht van samenspel

Dieter van den Bergh | 26 januari 2016
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 14 april 2014

In 2012 richtte Kooy het label op, in eerste instantie “omdat veel goede muzikanten niet het label en het publiek krijgen dat ze verdienen.” De muziek van SnipRecords wordt opgenomen op een locatie waar de muzikanten goed samen kunnen spelen, zoals laatst in een kapel in Ugchelen.

Samenspel is een belangrijke filosofie van het label. De muzikanten spelen altijd allemaal samen tijdens de opnames. “Muziek is interactie. Het plezier van de interactie hoor je hier terug. Je moet heel erg op elkaar letten en het vergt veel energie. Stel, je speelt als gitarist een perfecte take, maar de bassist juist niet, dan moet het helemaal overnieuw.”

SnipRecords brengt haar albums uitsluitend digitaal uit. En in hoge resolutie. Neem het debuutalbum Through the looking glass van de jonge band Melphi, dat begin deze maand werd gepresenteerd. Het wordt aangeboden in Studio Master-kwaliteit (96kHz, 24bit; zoals het ook origineel is opgenomen in de studio), cd-kwaliteit (44.1kHz, 16bit) en mp3-kwaliteit. “Door te kiezen voor digitaal en hoge resolutie kan de muziek overgebracht worden zoals deze door de muzikanten bedoeld is, zonder kompressen.” 

Het albumboekje wordt bijgeleverd als pdf, maar er is ook een iPad-app beschikbaar die aanvullende achtergrondinformatie biedt over de band en de opname. De muziek is te koop via de website van het label (www.sniprecords.nl), hoge resolutie-downloadsites highresaudio.com en hifitrack.com en ook via iTunes.


EDITORS' CHOICE