ARTIKEL

PMC en Monitor Audio


Marc Brekelmans | 05 februari 2010 | Fotografie PHOTO40

PMC

Ook de mensen van de Professional Monitoring Company waren naar Amsterdam afgereisd om deel te nemen aan ISE. PMC levert haar luidsprekers aan veel professionals in de muziekwereld waaronder grote namen als Metropolis (UK), BBC, Lucasfilm en zelfs artiesten als Coldplay, Stevie Wonder en Prince. Veel nieuws was er op de stand helaas niet te zien. Het belangrijkste PMC nieuws kwam mondeling: de populaire PMC Fact.8 zal een standmount versie krijgen die naar alle waarschijnlijkheid tijdens de Bristol show aan het grote publiek getoond kan worden.
Op het visuele vlak was er ook nog een leuk nieuwtje voor interieurarchitecten: de Wafer-serie opbouwluidsprekers kunnen voortaan van Wafer-art – een luidsprekerdoek in allerlei kleuren - voorzien worden. Ook zijn er prints beschikbaar die op de doeken gedrukt kunnen worden zonder nadelige invloed te hebben op de geluidskwaliteit. Zelfs eigen artwork kan bij de fabrikant aangeleverd worden.


Monitor Audio

Ook het Engelse merk Monitor Audio biedt de mogelijkheid de SoundFrame opbouwluidsprekers te voorzien van een fraaie print – een nieuwe trend? – maar gelukkig bieden ook deze luidsprekers meer dan alleen een fraai jasje. Inwendig worden hoogwaardige units gebruikt die speciaal ontwikkeld zijn voor de SoundFrame serie, waarbij gebruik gemaakt wordt van beproefde Monitor Audio componenten als de C-CAM bas-drivers en gold-dome tweeters. De coaxiale midrange/tweeter units zijn verstelbaar, zodat deze op de luisterpositie gericht kunnen worden. De SoundFrame serie omvat twee modellen, toepasselijk SoundFrame 1 en SoundFrame 2 genaamd.


(Fotografie: PHOT040)

Monitor Audio Nederland – ook weer zo`n naar een merk genoemde importeur – toonde ook de nieuwe Apex-serie: een zeer fraaie lijn monitoren in metallic zwart of wit. Ook klankmatig mogen we het een en ander van deze serie verwachten gezien de bezetting met units uit de GS-serie. De Apex 10 standmount zal een verkoopprijs van 300 euro per stuk kennen, en de grotere wallmount – ideaal voor onder en/of naast de platte televisie –  Apex 40 modellen gaan 500 euro per stuk kosten.


(Fotografie: PHOT040)

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »