ARTIKEL

T+A en Canton


Marc Brekelmans | 05 februari 2010 | Fotografie PHOTO40

T + A

Het Duitse high-end merk T+A zet steeds meer in op streaming audio, de K2 en Caruso DVD-receivers zijn uitgerust met een streaming clients die de codecs WAV, MP3, WMA, AAC, FLAC en Ogg-Vorbis ondersteunen. En daar zou iedere vooruitstrevende audiofiel mee uit de voeten moeten kunnen. Als je dan ook nog eens bedenkt dat de conversie van de signalen wordt afgehandeld door hoogwaardige Wolfson 24bit/192kHz digitaal-analoog omzetters, dan weet je dat het met de kwaliteit van de digitale bestanden wel goed gaat komen. De upscaling dvd-speler (tot 1080p) en een 2 x 95 Watt versterker maken het fraaie plaatje compleet.


(Fotografie: PHOT040)


Canton

Die eveneens Duitse fabrikant Canton, toonde tijdens ISE de WA-100 modules. Met deze modules kan iedere luidspreker omgetoverd worden naar een draadloze luidspreker. Simpelweg de transmitter aansluiten op een tape-out en de receiver met standaard kabels op de luidsprekers en je bent op weg. De WA-100 modules hebben een ingebouwde 80 Watt Icepower module. De transmissie van de signalen geschiedt op de 2,4 Gigahertz band en accepteert maximaal 24bit/48kHz signalen en kent een maximaal bereik van 25 meter (binnenshuis).


(Fotografie: PHOT040)

Voor Canton luidsprekers zijn er trouwens aparte DSP instellingen te downloaden die de ingebouwde DSP module optimaal instellen. Ook beschikt de WA-100 over een grafische en een parametrische equalizer.
Verkoopprijs zal 599 euro per set gaan bedragen.

 

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »