(Gesponsord artikel)Verjonging

Jochem Geerdink | 24 februari 2013 | Fotografie PHOTO40 | DALI

Die verjonging uit zich ook in de winkel, waar hippe gadgets, hoofdtelefoons en streaming een prominente plek hebben. Al is er natuurlijk veel meer te vinden in de fraai geoutilleerde zaak. De verschillende luisterruimtes zijn uitgerust met een breed spectrum aan luidsprekers en audioapparatuur. Maar ook voor de groeiende home cinema markt is met meerdere kijk- en luisterruimtes volop aandacht. In één van die ruimtes zien we bijvoorbeeld meerdere projectoren opgesteld, zodat je direct goed kunt vergelijken.

Het assortiment wijkt qua merken niet eens zoveel af van de winkels in Hilversum en Utrecht, maar gaat wel meer de diepte in. “Je moet het eigenlijk zo zien: we hebben hetzelfde pakket als Hilversum, plus nog extra producten aan de bovenkant.” Zichzelf dat grotere aanbod eigen maken kostte Bos nauwelijks moeite. “Ik volg al heel lang met veel interesse de markt, dus wist al vrij goed wat er in audioland gebeurt. Het is ook erg prettig werken. Want waar ik in Hilversum mensen die interesse hadden in het topsegment moest doorverwijzen naar Amsterdam, kan ik nu tegen ze zeggen: loopt u maar even mee.”

Want Hi-Fi Klubben Amsterdam herbergt zeker enkele opvallende modellen. Qua luidsprekers bijvoorbeeld de Dali Epicon 8, of de 802D van Bowers & Wilkins die vanwege een aanstaand event is aangesloten op apparatuur van Classé. En vlak na de opening was zelfs het 176.000 euro kostende Model D Sound System van Steinway Lyngdorf er te bewonderen, al was dat slechts voor korte duur. Want na enkele weken werd het weer opgehaald in de Rijnstraat. Overigens is de Model-S van Steinway Lyngdorf, met een adviesprijs van 20.000 euro een koopje vergeleken bij de Model-D, wel permanent aanwezig.

Het zal geen verrassing zijn dat deze modellen niet tot de bestsellers van Hi-Fi Klubben gerekend kunnen worden. Welke modellen wel over de toonbank vliegen, vindt Bos moeilijk te zeggen. “Ik ben hier pas een maand bezig, dus heb niet heel concrete cijfers. Maar ik merk wel dat de Zensor, een succesnummer eerste klas, en Ikon 6 van Dali, maar ook de 600-serie en CM-8 en CM-9 van Bowers & Wilkins gretig aftrek vinden.”

Met een ferme handdruk nemen we afscheid van Bos. Maar voordat we ons weer in de hectiek van de Rijnstraat storten, moeten we de storemanager beloven over een paar maanden nog eens langs te komen om met eigen ogen te ervaren of de winkel meer persoonlijkheid heeft gekregen. Een belofte die we graag doen. En waar we ongetwijfeld opnieuw een fotograaf voor in kunnen schakelen. 

Kijk ook eens op de Special Page van Hi-Fi Klubben

Wandel hier door de hele winkel

MERK

EDITORS' CHOICE