(Gesponsord artikel)Huiselijk

Jochem Geerdink | 24 februari 2013 | Fotografie PHOTO40 | DALI

Al was dat niet het enige twijfelpunt voor de Hilversummer. “Ook de thuissituatie moest ik niet uit het oog verliezen. Ik ben dan wel geen zelfstandig ondernemer, maar gedraag me wel zo. Op het moment dat ik ergens aan mee doe, dan stort ik me daar ook voor de volle honderd procent in. Wanneer je in een drie keer zo grote winkel in de grote stad met veel meer hectiek komt, dan houdt dat automatisch in dat je veel meer aan het werk bent.”

Neem eens een virtueel kijkje in de winkel

Na uitvoerig beraad hakte hij de knoop door en ging vol enthousiasme aan het werk in de Rijnstraat. Maar niet zonder slag of stoot. Bos brandt namelijk van ambitie om, net als eerder in Hilversum, ook zijn stempel op Hi-Fi Klubben Amsterdam te drukken. “Het is een waanzinnige mooie en indrukwekkende winkel, maar naar mijn smaak mist ie nog wat persoonlijkheid. Ik ga de komende maanden proberen die persoonlijke touch erin te krijgen door middel van aankleding. Luidsprekers in de winkel is één, maar het is de truc je een voorstelling te maken hoe het in je eigen huis zou staan. Dat zal ik proberen te bereiken."

Bos heeft al precies voor ogen hoe hij dat voor elkaar gaat krijgen. “Dat kun je bereiken door een wat meer huiselijke sfeer te creëren in de luisterruimtes. Kaarsen, wijnglazen, iets leuks aan de muur. In Hilversum heb ik gemerkt dat dat werkt. De winkel moet nog meer een gezellige en knusse uitstraling krijgen. Al wordt het heel moeilijk een knus tintje aan de winkel te geven, daarvoor is ie waarschijnlijk toch te groot.”

Want groot is het vlaggenschip van Hi-Fi Klubben in Nederland zeker. De vestiging aan de Rijnstraat heeft niet minder dan zo’n vijftien verschillende ruimtes met een totale oppervlakte van duizend vierkante meter. Na een maand heeft Bos ook al een favoriete ruimte, zo verklapt hij. “Waar ik zelf heel vrolijk van word, is onze audioruimte 4”, vertelt de storemanager. In de bewuste ruimte zien we onder meer de Dali Mentor 6 en de 804 en 805 van Bowers & Wilkins in een luisteropstelling staan.

Buiten dat het assortiment in zijn nieuwe zaak uitgebreider is, merkt Bos weinig verschillen met de Hi-Fi Klubben in Hilversum. “We krijgen dezelfde mensen over de vloer, zij die op zoek zijn naar kwalitatief goede audio en video in verschillende prijsklassen. Al merk je wel een verjonging van de doelgroep, waar RAF zich voorheen vooral op de groep 40-60 jaar richtte, merk je dat bij Hi-Fi Klubben de focus ligt op 25-45 jaar. Wat natuurlijk niet betekent dat de rest niet welkom is, Hi-Fi Klubben is er voor iedereen die meer zoekt dan het standaard wegwerpsetje van de electro supermarkt.”

MERK

EDITORS' CHOICE