Gebruik en weergave

De installatie van het systeem is echt heel simpel en zelfs de grootste computerleek kan hiermee overweg. Zodra de SKAA transmitter als weergaveapparaat in je computer is geselecteerd heb je namelijk geluid. Er kunnen maximaal vier van deze systemen naast elkaar worden gebruikt. Met een klein knopje en bijbehorende LED op de achterzijde van de hoofdluidspreker (zie foto) kun je kiezen op welke SKAA transmitter de luidsprekers moeten reageren. Op deze manier kun je dus heel eenvoudig overal in je huis dezelfde muziek laten klinken of meerdere luidsprekers in één kamer gebruiken.

De WS100 monitors zijn compact maar de weergave van deze kleine kubusjes gaat veel verder dan je op basis van hun afmetingen zou verwachten. Vooral de diepte in het laag is echt opvallend goed. De massieve en solide behuizing van bijna 2 kilo draagt daar uiteraard aan bij. Klankmatig staat de weergave mooi in balans en hebben de luidsprekers een mooie definitie in het midden en hoog. Het laag klinkt absoluut niet overmatig geforceerd of onnatuurlijk en dat is echt een prestatie. De WS100 monitors zijn natuurlijk ontwikkeld voor gebruik naast een laptop, desktop of tablet maar in mijn optiek kun je dit systeem ook prima als gewoon luidsprekersysteem in de huiskamer gebruiken. De prestaties zijn daarvoor meer dan toereikend. De werking van de HPX codec in het SKAA systeem is zoals de makers van SKAA claimen inderdaad niet direct hoorbaar.

De WS100 luidsprekers zijn natuurlijk klein maar dat kun je niet aan ze horen. De speakers spelen bij een juiste plaatsing luid genoeg om een normale huiskamer van muziek te voorzien. Voor de beste prestaties werkt een plaatsing op een tafelblad of kastplank het beste. Ook een plaatsing in de buurt van een (achter-)wand is gunstig voor de prestaties. In een kamer van 50m2 kun je volstaan met één set maar voor een optimale dekking zijn twee sets zeker het overwegen waard.

Conclusie

Het AirStream WS100 luidsprekersysteem presteert echt boven verwachting goed. Mechanisch en optisch zitten ze geweldig in elkaar en klankmatig bieden ze veel meer dan hun afmetingen doen vermoeden. Het draadloze SKAA systeem presteert echt heel goed en volgens de claims ook volledig plug-and-play en dus uiterst simpel.

Een aanrader als je op zoek bent naar een uiteraard compact luidsprekersysteem dat je direct vanuit de computer wilt aansturen.

HiFi.nl plus- en minpunten
+ stevige bouw
+ uitstekende weergave
+ plug- and play installatie

- geen (!) 

Aanvullende informatie:
Adviesprijs: € 350,-

Monitor Audio Nederland BV
Blaricum
Tel: +31 (0)35 - 6295491


EDITORS' CHOICE