REVIEWCabasse

Luisteren en conclusie

De bollen klinken verrassend goed. Het hoog en het midhoog zijn nergens te opdringerig of te scherp. Dat lukt natuurlijk wel meer kleine satellietjes, maar het is de kunst om het juiste evenwicht te vinden tussen het achterwege laten van een teveel aan scherpte en agressiviteit in het hoog/mid aan de ene kant en er voor te waken dat datzelfde hoog/mid niet al te slap en 'ingedommeld' gaat klinken aan de andere kant. En dat doet deze set precies goed. Heel knap in deze prijsklasse, dat moet gezegd. Daarbij zijn er ook zeer veel details te horen, haast op monitorluidsprekerniveau. Niet meteen iets wat je verwacht van een paar 13 cm grote luidsprekerbolletjes, wel?

Een heikel punt bij dergelijke systemen is de overgang tussen de satellieten en de subwoofer. Vaak klinkt het in die overgang nogal rommelig en verdwijnt er ook nog een pakketje laag uit de muziek. Dat komt omdat het laag van de satellieten niet – of niet krachtig genoeg – doorloopt tot op het punt waarop de subwoofer in actie komt. Maar die valkuil hebben de Fransen perfect ontweken. Van een hoorbaar gat is geen sprake en van andere problemen in het overgangsgebied evenmin. En zo zijn we bij de Santorin 21 aanbelandt. Deze knaap kan luid en diep en weet daarbij ook nog flink wat resolutie in zijn bassen te leggen.

Conclusie
De looks, om te beginnen. Wij vinden de 'bollen' look van Cabasse er best wel aantrekkelijk uitzien, maar we kunnen ons voorstellen dat niet iedereen er zo over denkt. Het geluid, dan. Dat is – binnen deze prijsklasse en binnen het subwoofer/satelliet concept – gewoonweg uitstekend. Als je een superieur subwoofer/satellietsysteem zoekt en een budget hebt van € 750, dan moet je dit Franse trio meteen op je shortlist zetten…

HiFi.nl plus- en minpunten
+ Opvallend veel details te horen
+ Subwoofer sluit perfect aan op de satellieten
+Flexibele montagemogelijkheden

- Overgangsfrequentie tussen satellieten en subwoofer ligt eerder hoog
...maar dat dondert verder niet, want dit trio klinkt superbe in verhouding tot de vraagprijs

MERK

EDITORS' CHOICE