Beeld en Geluid

All-in-One apparaten zijn meestal ontworpen als oplossing, niet om het maximale te halen uit de individuele onderdelen. De BDS 477 is daarop geen uitzondering. Zo voldoet de streaming functionaliteit van het apparaat uitstekend voor niet al te veeleisende mensen die een relatief kleine virtuele film- en muziekcollectie hebben die niet over meerdere opslag-locaties is verdeeld. Maar hij biedt niet de mogelijkheden die een ‘echte’ mediastreamer kan bieden. AirPlay of Bluetooth streaming werkt overigens perfect, zodat muziek die op een telefoon of ander Bluetooth of AirPlay apparaat staat makkelijk over de luidsprekers afgespeeld kan worden.

Het On Screen Display oogt rudimentair en valt een beetje uit de toon bij de visuele pracht en praal die andere merken tegenwoordig in hun receivers en Blu-ray spelers verwerken. Maar de eenvoud van de GUI zorgt er wel voor dat de bediening overzichtelijk en intuïtief blijft.

De beeldkwaliteit van de ingebouwde Blu-ray speler is uitstekend, de BDS 277 kan zich op dat vlak zeker meten met mijn eigen Samsung 3D Blu-ray speler. Beelden zijn gestoken en helder, en van vreemde artefacten in het beeld is niets te merken. Uitstekend dus. De audiokwaliteiten verdienen wat extra aandacht. Via de meegeleverde luidsprekers zal de geluidskwaliteit voor de meeste mensen gewoon voldoen. Met een hifi-blik bekeken is er natuurlijk wel het een en ander op aan te merken. Zo is het klankkarakter aan de heldere kant en er ontbreekt wat ‘body’. Dat ligt trouwens meer aan de meegeleverde luidsprekers dan aan de BDS 277. Aangesloten op mijn eigen KEF LS50 monitoren - die toch zeker niet makkelijk aan te sturen zijn - presteert de BDS 277 klankmatig een stuk beter zolang je het volume niet te ver opschroeft. Maar dat is zout op slakken leggen, de kopers van een BDS 477 systeem hebben zeker niet te klagen als ze hun favoriete muziek draaien, en bij films is het geluid in combinatie met de subwoofer zelfs indrukwekkend.

Conclusie
Na een tijdje met het Harman Kardon BDS 477 systeem geleefd ter hebben is het niet moeilijk te raden waarom de complete systemen van het Amerikaanse merk zo populair zijn. Ze koppelen een prachtige vormgeving aan zeer uitgebreide functionaliteit. Tel daarbij op dat de beeld- en geluidskwaliteit - vooral bij films - verrassend goed is gezien de gevraagde prijs, en je hebt een heus succesnummer in handen. Zonder meer aanbevolen.

HiFi.nl plus- en minpunten
+ vormgeving
+ DLNA, AirPlay en Bluetooth streaming
+ goede beeld- en geluidskwaliteit
 
- rudimentaire Grafische User Interface
- beperkte instelmogelijkheden subwoofer

EDITORS' CHOICE