HKTS 200 2.1 speakersysteem

Naast mijn loftuitingen over de vormgeving van de BDS 277 is er ook kritiek. De vormgeving van de SAT-TS60 luidsprekers is wat mij betreft minder geslaagd dan die van de Harman Kardon BDS 277. De ongeveer 30 centimeter hoge ovalen luidsprekertjes zijn eveneens in hoogglans zwart uitgevoerd en hebben een geïntegreerde voetje waardoor ze een paar centimeter boven het oppervlak zweven. Naast de BDS 277 ogen ze wat fantasieloos. Onopvallend zijn ze wel, en daar zal het veel mensen toch om te doen zijn.

De SAT-TS60 luidsprekers hebben twee vlakke 75 mm mid/laag-units met daartussen een 13 mm softdome tweeter. Volgens opgaaf van Harman moeten de satellieten in staat zijn alle frequenties tussen 45Hz en 20kHz (-6dB) zelfstandig weer te geven, al lijkt me dat aan de optimistische kant.

De actieve (200 watt) HKTS 200SUB subwoofer heeft een 8” (200 mm) woofer in een gesloten kast. Deze kast is weer erg netjes afgewerkt en heeft dezelfde hoogglans afwerking als de BDS 277 en de satelliet-luidsprekers. Ook hier zijn de hoeken van de verticale vlakken weer netjes afgerond. De behuizing van de woofer meet 353 mm in de hoogte en 267 mm in de breedte en diepte, en staat op ongeveer drie centimeter hoge kegels waardoor de naar beneden gerichte woofer voldoende ruimte krijgt om de lucht in beweging te brengen.

Achterop de subwoofer zien we de gebruikelijke line-level en stereo-cinch ingangen voor het aansluiten op resp. een surround-receiver of een stereo-versterker, een fase-schakelaar, een schakelaar om de laagweergave een extra 'boost' te geven en een volumeregeling. Helaas ontbreekt een knop waarmee je de overgangsfrequentie van de subwoofer naar de receiver kunt regelen. Toch is wat geduld en aandacht een goede instelling te maken, zodat de overgang tussen satellieten en subwoofer redelijk naadloos verloopt.


EDITORS' CHOICE