(Gesponsord artikel)Beleven en uitproberen

Max Delissen | 07 oktober 2013 | Fotografie PHOTO40 | Pink Faun
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 07 december 2012

Omdat beleven centraal staat mag de geïnteresseerde klant alles thuis uitproberen. Bij de producten van Pink Faun is dat zelfs ‘verplicht’. Klanten kijken daar enorm van op, omdat ze dat niet meer gewend zijn. Maar dat doen we niet voor niets. Pink Faun wordt volgens een bepaalde filosofie gebouwd, met een unieke componentkeuze."

"Alles is getuned op muzikaliteit, dat moet je echt in je eigen omgeving uitproberen vinden wij. Voor onze Pink Faun kabels en stekkerblokken hebben we een dealernetwerk, de Pink Faun apparatuur is uitsluitend in onze eigen winkels te koop. De ervaring leert dat mensen ons toch wel weten te vinden. Of je nu voor ons eigen merk komt, een merk waar we dealer van zijn of voor een mooie occasion, de drempel is bij ons ontzettend laag. Iedereen is welkom, we vinden het veel belangrijker dat je muziekliefhebber bent, want dan hebben we iets leuks om over te praten...

Tot slot moet er natuurlijk nog even geluisterd worden. De grote set in de ruimte beneden is lekker op temperatuur, met de grote Krell KAS 2 monoblokken, die wel raad weten met de reusachtige Triangle Magellan Concerto luidsprekers (foto onder).

Er wordt een stukje Amused To Death gedraaid. Het geluid is groots, overweldigend bijna, maar niet zo 'hifi' als je soms hoort. Er is ook heel veel subtiel detail en 'kleinheid' als dat nodig is. Ik ben nooit zo'n liefhebber geweest van Triangle luidsprekers, omdat ik ze altijd wat 'kelig' vond klinken. Dat vooroordeel wordt hier gelukkig omvergeworpen. Een kwestie van goed combineren blijkbaar.

Dan nog even naar boven. De ruimte daar is volledig ingericht op het demonstreren met de apparatuur van Pink Faun. Hier staan, naast een aantal fraaie merken als het eveneens Nederlandse Bach, de eigen Pink Faun Retro luidsprekers speelklaar opgesteld. Het is een aparte verschijning naar hedendaagse maatstaven, met een forse, bijna vierkante kast, een grote papieren woofer/midrange en een hoorntweeter.

Ik krijg een stuk jazz te horen en wat me meteen opvalt is dat de luidspreker verrassend ongekleurd en lichtvoetig te werk gaat, maar tevens een enorme drive aan de muziek geeft. Het rendement van 94 dB helpt daar ongetwijfeld bij, maar als een ontwerp niet deugt is dat ook maar een onbetekenend cijfer in een lijst van specificaties…

Conclusie

Helaas moeten mijn gastheren later op de middag nog bij een klant dieper naar het zuiden zijn, anders had ik best nog wat langer willen zitten, luisteren en over gave muziek willen praten. Eén ding is zeker, als ik in de buurt ben van Neufchateau of Rhenen neem ik even de goede afslag om hallo te gaan zeggen. Dikke kans dat het dan uitloopt op een gesprek over de goede dingen des levens, waar muziek natuurlijk een deel van uitmaakt.

En zo'n lekker kopje Kopi Luwak natuurlijk. Het concept van het bedrijf Triple M audio shop grijpt op allerlei niveau's in elkaar, en dat levert volgens mij een ijzersterk resultaat op. Music, Mind en eMotion worden tot op het bot beleefd hier en dat heeft me niet alleen verrast, het doet me ook goed. Hier gaat het over in onze handel, dat hebben die mannen verdraaid goed begrepen…

Voor meer informatie over de winkel en de demonstratieruimtes kun je terecht op de website van Triple M, waar nu onder meer de genoemde set met Krell & Triangle beschreven wordt.


EDITORS' CHOICE