(Gesponsord artikel)Hi-Visit Triple M audio shop in Neufchateau-Dalhem

Max Delissen | 07 oktober 2013 | Fotografie PHOTO40 | Pink Faun
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 07 december 2012

In het hedendaagse hifi-landschap wordt het steeds belangrijker om een eigen gezicht te hebben. Specialisatie (op assortiment, service of algehele klantbenadering) is geen optie maar een noodzaak. Triple M audio shop voldoet daar op meerdere vlakken ruimschoots aan, en doet het daarom nog steeds bovengemiddeld goed.

Zo goed zelfs dat in de zomer van 2012 een tweede vestiging kon worden geopend. Naast het hoofdkwartier in Rhenen kunnen de meer zuidelijk georiënteerde klanten nu ook terecht in het Belgische Neufchateau, gemeente Dalhem, een kilometer of vijftien onder Maastricht.

Als ik na een bijzonder heuvelachtige en landelijke rit met behulp van mijn gps-navigatie (die heb je echt wel nodig!) samen met de fotograaf het met kiezels bestrooide erf van een grote, oud ogend herenhuis aan de Rue Fechereux 1B oprijd zie ik ook het in vergelijkbare stijl opgetrokken bijgebouw waarin de winkel gevestigd is en dat - o heerlijke ongestoordheid - volledig los staat van de woning. Ik herken het van de foto’s op de website van Triple M audio shop, die afgelopen zomer tijdens de feestelijke, zonovergoten opening zijn gemaakt. Het was toen beslist beter weer, want nu regent het pijpenstelen. Jammer van het prachtige uitzicht, maar we komen natuurlijk niet om in de verte te staren…

Even later schud ik de handen van Jord Groen, die normaal in Rhenen in de winkel staat, maar die onder meer voor ons bezoek naar België is afgereisd, en van Fred van den Boorn, die de dagelijkse leiding van de vestiging in Neufchateau heeft. Fred is een vrolijke Nederlandse Limburger die al jaren in België woont en die naast het Duits ook het Frans machtig is, een belangrijke taal in deze grensstreek van onze zuiderburen. Fred is al jaren een bekende in de lokale hifigemeenschap, want hij heeft 5 jaar het bedrijf Eyecoustics gehad waarmee hij de verre omtrek van zijn woonplaats van hoogwaardig geluid en beeld voorzag. Hoe hij niet zo lang geleden bij het bedrijf betrokken is geraakt blijkt uit het geanimeerde gesprek dat volgt.

Vier Pijlers (maar volgens mij stiekem vijf…)
Het bijgebouw is niet al te groot maar ruim genoeg. Je komt binnen in een gang waar een trap naar boven is (de tweede luisterruimte) en achterin is de deur naar de grotere ruimte beneden. Er staan dozen en grote houten kisten, waarschijnlijk van enorme luidsprekers. Het ruikt er nog nieuw, naar hout en verf. Een comfortabele luisterbank is besteld maar nog niet gearriveerd, dus nemen we plaats op een paar eenvoudige stoelen.

Nu weet ik uit eerdere ervaringen dat het bij Belgische dealers altijd goed toeven is en dat die gastvrijheid als vanzelfsprekend wordt beschouwd, maar als de koffie arriveert kan ik na de eerste slok niet anders dan een opmerking maken over de verrukkelijke smaak en het bijzondere aroma. "Ja," zegt Jord, "dat is iets waar we absoluut niet op willen besparen. Dit is Kopi Luwak (een van de zeldzaamste en kostbaarste koffiesoorten ter wereld die door fijnproevers als absolute delicatesse wordt beschouwd - Red.). Je bent bij ons te gast en dan hoort daar perfecte koffie bij, het hoort bij de beleving die we onze klanten willen geven. Alles draait hier om het hebben van plezier, dat is tenslotte de handel waar we in werken. De apparatuur is daaraan ondergeschikt. Die moet zo goed mogelijk zijn natuurlijk, maar het muzikale resultaat is wat telt."

Vervolgens krijg ik een kleine geschiedenisles over het ontstaan van Triple M audio shop en Pink Faun. Dé man achter het bedrijf Pink Faun is Mattijs de Vries, die in kringen van buizenliefhebbers zeker bekend is vanwege zijn vorige bedrijf MachMat, waarmee hij online elektronenbuizen verkocht. Die liefhebberij is nog steeds één van de vier pijlers onder het bedrijf. Er is een enorme kennis op het gebied van buizen en elektronica aanwezig. Triple M audio shop is de grootste leverancier van buizen in Europa, met een voorraad van meer dan 50.000 stuks.

Daarnaast is er een voorraad van meer dan 5 miljoen elektronische componenten. Die voorraad wordt niet alleen gebruikt voor de verkoop, maar ook voor twee van de resterende drie pijlers. Mattijs is namelijk ook de ontwerper van de audioapparatuur van Pink Faun. Het geheel eigen design heeft geen op-amps in de signaalweg en gebruikt geen tegenkoppeling. Ook is er voorzien in een uitgekiende aarding en er worden uitsluitend hoogwaardige voedingen en componenten gebruikt waardoor een natuurlijk en dynamisch geluid ontstaat.

De derde pijler is de modificatie- en reparatieservice. Door de grote kennis die in huis is kunnen bestaande ontwerpen van andere fabrikanten snel 'doorzien' worden zodat snel duidelijk is waar de schoen wringt en waar eventueel verbetering mogelijk is. Er zijn verschillende technici in huis die zich gespecialiseerd hebben in buizen of juist transistoren. De kennis en service zijn van dien aard dat er ook reparaties van andere winkels kunnen worden aangenomen. Bovendien mogen klanten ook altijd meekijken als er wordt gerepareerd of gemodificeerd.

Transparantie, meedenken en je in de klant verplaatsen, dat is de beste reclame. Op de lange termijn is dat toch waar het om draait volgens Triple M Audio Shop. De vierde en laatste pijler is feitelijk datgene waar we ons nu bevinden: een winkel waar zeer hoogwaardige nieuwe en ingeruilde apparatuur wordt verkocht.


EDITORS' CHOICE