(Gesponsord artikel)In Samenwerking Ligt Onze Kracht

Max Delissen | 07 oktober 2013 | Fotografie PHOTO40 | Pink Faun
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 07 december 2012

De zaak in Rhenen is ontstaan vanuit een samenwerking met Clemens Huijding, die vanuit zijn winkel Audio Select kabels maakte voor Mattijs en Pink Faun. Toen Mattijs het wegens toenemend succes met Pink Faun te druk kreeg om het ‘erbij’ te doen werd samen met Clemens besloten de winkel Triple M audio shop op te richten, waarbij de drie M-en uit de naam staan voor Music, Mind en eMotion.

Op een vergelijkbare manier is ook Fred betrokken geraakt. "Ik kwam in contact met de mensen van Pink Faun," zo vertelt hij, "en ik voelde me zo verbonden met de uitgangspunten van dat merk en met de manier waarop er vanuit de winkel in Rhenen met klanten werd omgegaan dat ik besloot een aandeel in het bedrijf te nemen en mijn bedrijf Eyecoustics daar in op te laten gaan. Mijn positie in de Euregio Maas-Rijn was zeer goed en mijn lange ervaring maakte het interessant om op deze manier het bereik van het gehele bedrijf uit te breiden."

"Het is allemaal op een heel natuurlijke manier gegaan, wat niet had gekund als we er niet exact hetzelfde in hadden gestaan. Het gebeurt regelmatig dat we bij elkaar komen om ergens naar te luisteren als er weer iets nieuws is ontwikkeld. En dan kan het best een keertje erg laat worden, waarbij ook wel eens wat mooie flessen worden ontkurkt. Er bestaat bij ons nauwelijks een grens tussen werk en hobby, we doen wat we het allerleukste vinden en kunnen daar op een fantastische, ontspannen manier onze boterham mee verdienen. Maar het is bovenal de waardering van onze klanten die ons motiveert. Niets is mooier dan samen op zoek te gaan naar een unieke beleving en daar zo goed in slagen dat mensen bij wijze van spreken je ambassadeurs worden."

Een van de zaken die volgens Triple M audio shop ook bij dit vak hoort is een combinatie van goede voorlichting en opvoeding. “Er bestaan veel misverstanden over audio” zegt Jord. “Daar ontstaan hardnekkige vooroordelen door die erg lastig uit te roeien zijn. Daarom is het zaak om altijd zeer goed te weten waar je over praat, en dan gewoon te laten horen hoe het wél zit. Mensen staan soms versteld van de prijs-kwaliteit verhouding van de Pink Faun apparatuur. Maar omdat we ook allerlei exotische apparatuur inruilen en weer verkopen zijn we nog steeds aan het bijleren. Want we kopen én verkopen uitsluitend apparatuur die we zelf erg goed vinden. Dat klinkt eenvoudiger dan het is, want het komt ook wel eens voor dat we van een bepaald merk het ene apparaat wel willen hebben en het andere niet. Dat is niet altijd even goed uit te leggen, hoewel de importeurs waar we mee samenwerken daar inmiddels wel aan gewend zijn..."

"Hetzelfde geldt voor inruil. Het mág erg duur en exotisch zijn, als het dan ook maar héél erg goed en muzikaal is. En wat helemaal uniek is: we nemen soms ook zelfbouw aan als occasion. We hebben door onze voorgeschiedenis natuurlijk erg veel zelfbouwers onder onze klandizie en die weten een goed stuk professionele huisvlijt wel te waarderen. Het is nooit een probleem om daar weer snel vanaf te komen... Klanten weten ons heel goed voor aparte dingen te vinden. Of ze laten een verlanglijstje achter. Als we ooit eens daar-en-daar tegenaan lopen mogen we ze bellen… En dat gebeurt vaker dan je denkt, want mensen die iets bijzonders aan te bieden hebben melden zich nu zelf bij ons. We hebben inmiddels een naam op dat gebied.


EDITORS' CHOICE