Alexander werd bijvoorbeeld gecovered door The Beatles (Anna (Go To Him)), The Rolling Stones (You Better Move On), Elvis Presley (Burning Love), Bob Dylan (Sally Sue Brown), Dr. Hook (Sharing The Night Together) en Ike & Tina Turner (Every Day I Have To Cry Some). Diezelfde Ike Turner wordt trouwens gezien als één van de grondleggers van de rock-‘n-roll, want al in 1951 nam zijn band het nummer Rocket 88 op tijdens een sessie waar twee singles uit voortkwamen. Aangezien het niet slim was twee singles onder dezelfde naam uit te brengen, kwam Rocket 88 niet uit onder de naam van Turner, maar die van Jackie Branston, de saxofonist en gelegenheidszanger van Turners band. Zo kon het dus gebeuren dat Jackie Branston And His Delta Cats de boeken ingaan als de grondlegger van de rock-‘n-roll.
Popprofessor Blokhuis verbaasde zich wel over het groot aantal mannen in de zaak.
Het is onmogelijk hier alle weetjes die Blokhuis zijn aandachtige gehoor (“wel veel mannen zeg!â€) voorschotelt, te herhalen. Ondanks dat hij grapte het toch vooral voor het geld te doen, is daar helemaal niets van te merken. Nee, de meester vertelt gepassioneerd over Radiohead, David Bowie, Etta James, de krautrock van Kraftwerk en Neu, Percy Sledge en natuurlijk Otis Redding, naar wie hij zijn zoon vernoemde. Zonder aantekeningen gaat het onverminderd door, met fraaie fragmenten om zijn verhaal te illustreren. Hier is duidelijk een liefhebber aan het woord, die het evangelie der muziek verspreidt. Hij “had nog uren door kunnen vertellen, maar het is allang sluitingstijd geweestâ€, zegt Blokhuis inderdaad ruim na het vooraf gecommuniceerde eindtijdstip. Maar niet voordat hij afsluit met Pink Floyd’s Dark Side Of The Moon. Vanaf vinyl op een loopwerk van Transrotor, waarbij de bass cones van de Consequence Ulitimate Edition luidsprekers flink tekeer gaan.
Ook een loopwerk van Transrotor werd nog even ingezet tegen het einde van het interessante college.
Net als veel van de andere aanwezigen, die daarnaast hun boeken laten signeren, praat ook HiFi.nl nog even na met de grootmeester. Ja, hij had inderdaad vooraf geen vastomlijnd verhaal in gedachten. En ja, volgende maand kan het dus zomaar een heel ander verhaal zijn dat hij vertelt. Wij kijken er alvast naar uit, maar eerst ons huiswerk van deze les maken. Te beginnen met het aanschaffen van een album van Arthur Alexander. Heeft Blokhuis in ieder geval deze verslaggever aangestoken.
De volgende muzikale ontdekkingsreizen met Blokhuis en Dynaudio zijn op 20 december bij Audio TV Centrum in Eindhoven en een maand later op 24 januari 2013 bij Praalder in Den Haag. Houd deze site in de gaten voor meer details over deze bijzondere muziekcolleges.