ARTIKEL

Audiac bij Audiohome Hifi Studio's

Redactie HiFi.nl | 20 november 2012 | Fotografie PHOTO40

Ons volgende doel is de stand van Audiohome Hifi Studio’s. Het speelt tijdens Excellent Wonen & Leven een thuiswedstrijd, want de speciaalzaak is gevestigd in Eindhoven. De liefhebber van goed beeld en geluid kan in deze stand in ieder geval zijn hart ophalen. We zien niet minder dan twee kijkruimtes, waar in totaal vier projectoren van onder meer Optoma staan te snorren. Het geluid komt van receivers van Arcam, met daar CS Mini luidsprekertjes van T+A en speakers van Klipsch op aangesloten.

Ons oog valt echter direct op het FS1 speakerdock uit de Scuderia serie van Ferrari by Logic3. Weliswaar heeft importeur Audiac ook de hoofdtelefoons opgesteld, zowel de Scuderia als de Cavallino serie is inmiddels gesneden koek voor ons. We zagen ze namelijk al eerder tijdens de Woonbeurs in Amsterdam en op New Music in Brussel en hebben inmiddels ook al een viertal exemplaren kort thuis mogen testen. Daarover binnenkort meer op deze site.

Niet alleen voor ons is het Bluetooth speakerdock nieuw, ook voor Rob Hullekes van Audiac. “We kregen hem pas een paar dagen geleden binnen”, vertelt de sales manager. Hullekes is samen met een collega naar Eindhoven gekomen om het personeel van Audiohome te ondersteunen en de producten uit de stal van de Nieuwegeinse importeur aan het publiek te tonen. Audiac heeft namelijk meer dan alleen Ferrari by Logic3 meegenomen naar het Beursgebouw. Al is Hullekes duidelijk in zijn nopjes met de introductie van de hoofdtelefoons. “We hebben inmiddels zo’n 35 dealers die ze verkopen en al zo’n twaalfhonderd hoofdtelefoons uitgeleverd”, klinkt het trots.

De FS1 van Ferrari by Logic3 is overigens niet de enige noviteit die Audiac heeft meegenomen naar Eindhoven. Ook kan het voor het eerst de rBlink van Arcam aan het publiek tonen. Een Bluetooth DAC, die ook de hoogwaardige Apt-X codec ondersteunt. Het kleine kastje maakt het eenvoudig om muziek met hoge kwaliteit vanaf iPhone of iPad te streamen op je hifi-apparatuur. “Voor 199 euro is ieder audioapparaat met Bluetooth aan te sturen”, vertelt Hullekes, terwijl zijn collega op behoorlijk volume de rCube van Arcam demonstreert aan een ouder echtpaar.

Naast de twee noviteiten zien we verder de bekende paradepaardjes uit de stal van Audiac. Zoals de tafelradiootjes van Tivoli Audio, de docks van Geneva en de complete muzieksystemen van T+A. En natuurlijk is ook tijdens Excellent Wonen & Leven de Roomplayer van Simple Audio tentoongesteld in de stand, die volgens Hullekes tegelijk dienst doet als provisorische winkel. “We kunnen hier direct uitleveren, hebben wat voorraad bij ons”, vertelt hij.

Het zou dus zomaar kunnen dat het oudere echtpaar de rCube heeft aangeschaft voor op de camping, zoals we opvingen bij het verlaten van de stand van Audiohome en daarmee ook de zevende editie van Excellent Wonen & Leven Beurs.


EDITORS' CHOICE