ARTIKEL

De stand van iEar'

Redactie HiFi.nl | 20 november 2012 | Fotografie PHOTO40

Toch blijft het voor audiofielen een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg op een woonbeurs. Alhoewel, wanneer we langs het ‘House Of Futurescapes’ van All-In Living lopen, vallen de prachtig vormgegeven witte KEF Blades direct op. Een fractie later zien we ook Freek van Ham van iEar’ in de stand rondlopen. De speciaalzaak uit Tilburg is voor het tweede jaar betrokken bij het House Of Futurescapes, een compleet ingerichte woning op een oppervlakte van zo’n 220 m2.

De zichtbare inbreng van iEar’ blijft vooral beperkt tot een tv-meubel en Sonos-opstellingen in tuin en badkamer. “Wij kunnen geïnteresseerden in onze winkel uitnodigen, veel andere partners in het House Of Futurescapes hebben die mogelijkheid niet. Zij moeten het echt hebben van beurzen als deze”, vertelt de sympathieke Brabander, terwijl hij met een iPad zijn apparatuur aanstuurt. Wanneer onze fotograaf vraagt of er misschien wat meer licht aan kan, duurt het slechts enkele vingerbewegingen voordat de spots in het plafond aanspringen.

Van Ham heeft tijdens Excellent Wonen & Leven gekozen voor een opstelling van een Loewe 3D televisie met - verborgen voor het oog - een Marantz SR7007 AV-receiver en de UD7007 Blu-ray speler van hetzelfde merk. “Het zijn de merken waar we niet alleen een warme relatie mee hebben, maar die natuurlijk ook kwalitatief heel goed zijn”, verklaart Van Ham zijn keuze. De apparatuur is aangesloten op software van Crestron. Daardoor is het systeem simpel aan te sturen met zowel de iPad, als het in de muur ingebouwde controlepaneel. Net als de aangesloten apparatuur van Sonos.

Waar die bediening allemaal soepel verloopt, moet het loopwerk van Transrotor nog op de ouderwetse manier worden ingestart. “Dat gaat helaas nog niet automatisch”, lacht Van Ham. “Maar het is wel één van de blikvangers van de stand”, voegt hij er snel aan toe. Al springen bij ons ook direct de Grado RS1i hoofdtelefoon en het speakerdock Consolette van Marantz in het oog. “Die is helaas alleen niet aangesloten”, zegt Van Ham. “We hadden geen stopcontact meer vrij”, grapt de iEar’-eigenaar nog voordat we afscheid nemen.


EDITORS' CHOICE