ARTIKEL

Mohawk


Gastauteur | 20 april 2006 | Fotografie Gastauteur

Buiten deze bezoeken om hebben we onder de bezielende leiding van Wim nog uitstapjes kunnen maken naar het ’Mohawk’ gebied Kanawake onder Montreal.Oorspronkelijk dorp van de ’Huron’ stam vlak bij Quebec City waar we op een interessante rondleiding werden getrakteerd. (had ik mijn creditcard maar thuisgelaten)In Quebec City werden we getrakteerd op een flink pak sneeuw. Op de terugweg waren we bang meer dan 250 km met 45km/u achter twee of drie giga-sneeuwschuivers te moeten blijven maar dat bleef beperkt tot twee keer een tiental kilometers.
De oude stad van Montreal is oergezellig en heeft een Frans-Engelse uitstraling, qua winkel-bezetting doet het me een beetje denken aan het Haagse Noordeinde, eet- en koffiehuisjes in Franse stijl, winkels waar je ’arts-indien’ kan kopen en veel kunst-galleries en bovenal een oergezellige ‘charchuterie’ annex eetgelegenheid in een ambience die je mogelijk in heel Frankrijk niet meer tegenkomt.

En zoals iedere grote stad heeft ook Montreal haar Chinatown. Chicken-lemon is verrukkulluk! ”Goeie tip Vince!” 

”je me souviens” staat op de nummerplaten van de auto’s in Quebec, ”ik herinner mij” een fantastische tijd, met fijne, internationale collega’s en een inmiddels befaamde gastvrijheid van Wim en Martijn.

Hans (Johannes) Pronk - Audiohuis Delft

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »