ARTIKEL

Hitachi - Sanyo

Gastauteur | 07 april 2005

Hitachi

Op verder slechts twee stands ben ik uitvoerig voorgelicht door de vertegenwoordiging uit de Benelux. Nu moet ik er wel bij zeggen dat de diverse fabrikanten en importeurs als onder andere Panasonic, Harman, Sharp, LG en Samsung al middels hun voorjaars-shows een en ander hebben laten zien en een bezoek op de stands een herhaling zou inhouden.

CeBIT 2005

Bij Hitachi leidde Herman De Keyser (sales manager Hitachi Benelux) mij rond op de stand. Nieuw zijn de serie Plasma- en LCD-televisies, een serie van vier compacte DVD-camcorders, een multi-formaat DVD-recorder welke reclameblokken herkent en een capaciteit heeft van 400GB en tot slot twee nieuwe LCD-projectoren.

CeBIT 2005

In de test van vlakke beeldschermen welke in HVT verscheen van december 2004 kwamen de producten van Hitachi al als zeer goed uit de verf, nu imponeerde de nieuwste generatie nog meer: scherp gestoken beeld, ragfijne detaillering en natuurlijke kleuren. Vanzelfsprekend HDTV compatibel.

CeBIT 2005

En nu we het toch over beeld hebben: de DVD-recorder heeft een begerenswaardige feature dat in twee mogelijkheden te benutten is. Het is de herkenning van reclameblokken aan ofwel het snelle opeenvolgen van een beeld van andere herkomst, ofwel aan de hogere uitsturing van het geluid. Bij opname wordt automatisch een nieuw hoofdstuk aangemaakt (Commercial Advance) of het hele blok wordt overgeslagen (Commercial Free Dubbing). Blijft er voor de ‘commerciëlen’ niet veel meer over en komen reclame-uitingen alleen nog in de gedrukte vorm voor... dat zou mooi zijn.
De DVD-recorders zijn multi-format: alle door het DVD-Forum ontwikkelde alsmede DVD+R/RW.


Sanyo

En de tweede is die van Sanyo alwaar Erwin Gyssels, sales manager multimedia, mij rondleidde. Sanyo lijkt als merk een beetje uit de schaduw te willen treden van de grote gevestigde namen. Bedenkt u dan wel dat Sanyo een van de grootste leveranciers is van projectoren, onder eigen naam en als OEM-leverancier en de grootste producent is van batterijen, o.a. voor mobieltjes en oplaadbare in allerlei formaten.
Nieuw op de CeBIT is de achterwandprojectie-televisie model PLV-55WM1. Met 55 inch beelddiagonaal, resolutie van 1280x720, contrastverhouding van 1.000:1, een levensduur van de lamp van 5.000 uur en met een prijs van vierenhalfduizend euro zeker zeer concurrerend te noemen.

CeBIT 2005

Ook op het vlak van LCD-televisies roert Sanyo zich danig. Uit het aanbod springen vooral de 27 en 32 inch modellen in het oog, welke uitgerust zijn met Sanyo’s ‘New Engine’. Goed voor een contrastverhouding van 1.000:1, WXGA-resolutie en nog veel meer.


’s Nachts om half twee legde ik mijn hoofd op het kussen: twintig uur in touw en dat om met u te communiceren. Ik sluit af met een stelling – misschien herkent u dat – ‘naarmate het aantal middelen tot communiceren toeneemt, neemt de communicatie zelf af’. Gek hè?


EDITORS' CHOICE