(Gesponsord artikel)HI-VISITVogel`s

Eigen ontwerp

Het in 1994 opgerichte Havoned staat op het terrein waar Aldenkamp vanaf 1967 begon met meubels maken. De productie van de meubels werd oostwaarts verplaatst, zoals dat met bijna de gehele maakindustrie in West-Europa gebeurde. Het ontwerpen heeft Havoned deels in eigen hand gehouden. “Zo houden we feeling met de markt”, vertelt Van Ginkel. “Onze mensen bezoeken beurzen om zich te informeren over de laatste trends op meubelgebied."

Klik op de foto voor een 360 graden-indruk!

"Nu zie je bijvoorbeeld kleuren en het gebruik van hoogglans materialen in de meubels terug. Maar we verliezen ook de functionaliteit niet uit het oog. Soms gebeurt het dat we een aanwijzing van een dealer of zelfs consument in het ontwerp meenemen. Het draait uiteindelijk allemaal om de beleving van de klant.”

Een film moet genoten worden als een maaltijd of een glas wijn: met aandacht. Dat vraagt om randvoorwaarden als lekkere stoelen, dichte gordijnen en een tv-meubel dat niet voor afleiding zorgt omdat bijvoorbeeld de kabels in het zicht lopen. Met Aldenkamp en Dagetti slaagt Havoned erin om een intense filmbeleving te versterken dankzij een fraai, maar zeker ook ‘stil’ design.

Klik op de foto voor een 360 graden-indruk!

En anders is daar nog altijd Marmitek. Van Ginkel loopt naar een paar schappen waar een keur aan kleine doosjes en snoertjes ligt. Het lijkt wel alsof Q uit James Bond langs is geweest. “Sommige mensen willen per se zwart gespoten glazen deurtjes”, zegt Van Ginkel. “Maar daar komt het signaal van de afstandbediening niet doorheen. En om nu je kastje de hele tijd open te laten staan… Kijk, met dit apparaatje kun je toch vanaf de bank je apparatuur bedienen, terwijl de deuren van je tv- of audiomeubel gewoon gesloten blijven. Zo biedt Marmitek verschillende slimme oplossingen die het comfort van het kijken of luisteren verhogen.”

Tegen de muur
Havoned is een afkorting van ‘Handelsmaatschappij Vogel’s Nederland’. Het bedrijf maakt onderdeel uit van Vogel’s, Europees marktleider in wandsteunen en bevestigingssystemen voor audio- en videoapparatuur. In het najaar introduceerde Vogel’s twee nieuwe lijnen onder de naam Thin en Wall (waar op de Special Page al het nodige van voorbij kwam, red.).

Het bedrijf gaf de verpakking van deze producten de kleur oranje mee: niet vanwege het naderende EK, maar om de Nederlandse oorsprong te benadrukken.  “De Thin-lijn is geschikt voor de nieuwe generaties ultradunne schermen”, zegt Van Ginkel. “Het maakt niet uit van welk merk een flatscreen is, je kunt hem altijd op een Vogel’s aansluiten zolang er aan de achterkant voorzieningen zijn. De afstand tot de muur bedraagt met onze wandsteunen slechts 1,5 centimeter. Ja, dat is voldoende om alle benodigde kabels op je platte scherm aan te sluiten en het apparaat ruimte voor koeling te geven.”

MERK

EDITORS' CHOICE