ARTIKEL

Voorbeschouwing

In Nederland is Audiac importeur van een behoorlijk uitgebreid assortiment interessante merken, en ook over de grens zijn deze vaak bij een en dezelfde partij terug te vinden. Op een tweetal stands tegenover elkaar kwamen we vanmiddag onder meer Mark Levinson, Thiel, Ayre en Lexicon tegen, waar we later dit weekend nog eens op terug zullen komen om het belangrijkste nieuws wat uitgebreider te bespreken. We spotten er in ieder geval de CS3.7 luidspreker van Thiel, diverse nieuwe modellen van Mark Levinson en de DD8 versterker van Lexicon. Later meer!

Thiel CS 3.7

Voor dag twee hebben we diverse uitgebreide luistersessies ingepland staan, bij verschillende merken die allen primeurs op de planning hebben staan die we zeker niet mogen missen. Ten eerste zijn we ’s ochtends welkom bij KEF, waar in het kader van de vijftigste verjaardag van het Britse merk een nieuwe luidspreker geïntroduceerd zal worden - de LS50 mini monitor, knipogend naar de beroemde LS 3/5A, met techniek van de KEF Blade en uiteraard voorzien van de Uni-Q.

KEF LS50

Daarna wonen we een presentatie van twee merken van D&D Audio bij, te weten Crystal Cable en Siltech, voor de aangekondigde introducties van respectievelijk The Absolute Dream luidsprekerkabel en de SAGA versterkermodellen.

Vervolgens mogen we aanschuiven bij PIOSound, waar de Nederlandse elektrostatenfabrikant van importeur Viertron naast de luidsprekers die we inmiddels kennen ook twee nieuwe modellen voor zal stellen. En we nemen een kijkje bij Triangle, waar eveneens een nieuw model luidspreker op de agenda staat.

Marantz

Andere productintroducties die we zeker nog van dichterbij gaan bekijken de komende dagen: de Premium 11-serie van Marantz, de Dali Epicon modellen die naast de al uitgebreid geteste Epicon 6 opgesteld stonden, Naim updates en vernieuwingen en aangekondigd Musical Fidelity nieuws: de M8 voorsterker en monoblokken.

Dali Epicon 8 en de al uitgebreid beschreven 6 respectievelijk

Ook staan de Boston M-Serie luidsprekers (de grote broer van de A-serie), modellen van Dynaudio (waaronder de Xeo 3 en 5), de Ember van Totem, een bezoek aan Kharma en de genoemde innovaties van de merken van Audiac op de rol voor het komende weekend. Wordt vervolgd!

Boston M-Serie


EDITORS' CHOICE